Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Aztakeservit, szemétszerűt Dunaföldváron!

Az Aztakeservit környezetvédő baráti kör szemétszüretet rendez idén 4. alkalommal Dunaföldváron. A rendezvényen koncertek, családbarát programok. Légy ott te is.

Április 14-én megrendezésre kerül a negyedik szemétszüret, ahol helyi gazdák segítségével etetjük, itatjuk a segíteni érkezőket, egész nap kirándulunk, mindenki kap zsákot, kesztyűt, szelektíven szedjük a szemetet, estére pedig nagy lakomát csapunk. Vadhúsos egytálételekkel és koncertekkel várunk minden érdeklődőt.

Szemétszüret 3.0, 2016 április.

Fellép többek közt a Bélaműhely, akik újrahasznosított eszközötökből készített hangszereken játszanak, mint bringadob és slag-szaxofon.

Egész napos programjaink közé tartozik

  • az ugrálóvár,
  • kovácsműhely,
  • kosárfonó,
  • továbbá ügyességi játékok, öko-kvíz,
  • hulladékból játszótér.

Rád is szükségünk van! Csatlakozz! Legyél Te is Hős!

Immár negyedszer jő el az alkalom,
mely nyomán sokat csökken a lom!
Április tizennegyedikén, szombaton
Gyűlünk lent a Duna parton!

Vendégül várunk mindenkit,
Ki ha kell, nem fél, segít!
Kinek keze alól fogy a szemét,
Inni kap, majd vacsorát és zenét!

Esemény facebook ide kattintva elérhető.

Aztakeservit környezetvédő baráti kör bemutatása egyik csapattagjuk által

Környezetvédő baráti körként indultunk, akik megelégelték a természetjárás során talált állandó mennyiségű hulladékokat, és szemléletformáló tevékenységbe kezdtünk. Elsőként a harmadik Tiszai PET Kupán szereztünk némi gyakorlatot, lendületből elhoztuk a környezetvédelemért járó különdíjat, majd azon nyomban szerveztünk helyben is szemétszedést, megmozgattunk elsőre vagy 40 embert, másodjára már dupláját. Még egyesület sem voltunk mikor a harmadik szemétszüretünkre érkező önkéntesek száma meghaladta a 180 főt, és a Magyar Televízó élőben közvetített a helyszínről. Megjártunk még két PET Kupát a Tiszán gyakorlatot szereztünk túlélésből, terepen szelektálásból, a csapat összekovácsolódott. 2016 júniusa óta hivatalosan is egyesületként folytatjuk munkánkat, művészeti tevékenységeinken keresztül is igyekszünk felhívni az emberek figyelmét a súlyosbodó problémára, például szemétszobor építéssel.

Ha hasonló eseményeket találsz az esemény menüpontunk alatt.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek