Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Ne szedd, azaz idén tavasszal elmaradt a Teszedd! - Hulladekvadasz.hu

Ne szedd, azaz idén tavasszal elmaradt a Teszedd!

Ne szedd a szemetet! – szólítottuk fel az önkénteseket a koronavírus-járvány kitörésekor, de akkor nem gondoltuk volna, hogy a Teszedd elmaradhat és elmaradt.

Pedig minden olyan szépen indult 2020 év elején: megújult a Hulladékvadász rendszere, majd bejelentette a kormány, hogy felszámolja az illegális hulladéklerakásokat és létrehozza a Hulladékgazdálkodási hatóságot.

2018 után ismét elmaradt a Teszedd akció, hiszen a koronavírus mindent felülírt!

Korábban hírt adtunk arról, hogy ez év március közepétől lehet regisztrálni a Teszedd akcióra önkéntesnek és szervezőnek egyaránt. Az eseményt április 23 és 26 között rendezték volna meg a hivatalos tájékoztatás szerint, ami a veszélyhelyzet és a kijárási tilalom miatt elmaradt. Sajnos nincsenek információnk arról, hogy mikorra várható az esemény ez évi megrendezésre. Bízunk benne, hogyha a járvány helyzet megszűnik még idén megrendezésre kerülhet.

A koronavírus-fertőzés forrása lehet az eldobott szemét. Ne szedd!

A koronavírus-fertőzés forrása lehet az eldobott szemét. Ne szedd!

A járvány kitörésekor a JÖN Alapítvány által kezelt platformokon felszólítottuk az embereket, hogy ne szedjenek szemetet, mert az egészség mindennél fontosabb és a szemét megvár. Továbbá arra is felhívtuk a figyelmet, hogy a koronavírus-fertőzés forrása is lehet az eldobott szemét, hiszen a vírus az eddigi vizsgálatok szerint gazdatest nélkül is több napig életben maradhat.

Ne szedd! – Most büntetés járhat a szemétszedési akciókért!

Ennek ellenére a napokban arról szóltak a hírek, hogy a Föld napján a rendőrség megbüntetett egy szemétszedő önkéntest, mert megszegte a kijárási tilalmat és szemetet szedett.

Ne szedd Teszedd!

Ne szedd: a Teszedd lefújva!

Szemétszedés helyett zöldülj otthon!

A környezetmegóvással és az emberek környezetvédelmi ösztönzésével foglalkozó JÖN Alapítványunk elindította a járvány idejére a „Zöldülj otthon, hogy ne a penész egyen meg!” – című kampányát, amivel a az otthon töltött tengernyi idő hasznos eltöltésére mutat be hasznos tudásanyagot.

Az online zöld kampány témakörei:

  • energiatudatosság a klímaváltozás csökkentésének a jegyében;
  • hulladék nélküli életmód népszerűsítése;
  • kertészkedés az önellátásért.

A további részletek a szervezetünk honlapján, a Zöldülj otthon kampányban.

You may also like...