Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Tök tökéletlen hulladéktelepe - Hulladekvadasz.hu

Tök tökéletlen hulladéktelepe

Tök község legálisan működő hulladéktelepének áldatlan állapotaival és közegészségügyi problémával kapcsolatban keresett meg minket egy helyi elkeseredett lakó.

Frissítve
2018.06.15.

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala az alábbi tájékoztatást adta a bejelentéssel kapcsolatban
„AZ ÚJMAJOR.COM Környezetgazdálkodási Kft. 2015. szeptember 15. napjáig hatályos országos nem veszélyes hulladékok szállítására vonatkozó hulladékgazdálkodási engedéllyel rendelkezik.
A területileg illetékes első fokú környezetvédelmi hatóság határozatával a cég által engedély nélkül végzett hulladékgazdálkodási tevékenységet megtiltotta, valamit tárgyi ingatlanon megtalálható hulladékok érvényes hulladékgazdálkodási engedéllyel rendelkező szervezetnek történő átadására kötelezte az céget.

A Járási Hivatal 2018. június 6. napján ismételt ellenőrzés tartott a tárgyi telephelyen. AZ ellenőrzéskor a telephely bejárata nyitva volt, ahol egy multifunkcionális rakodógép várakozott. A telepvezető elmondása szerint a telephelyről hulladékot szállítanak el és a bérelt munkagép a szállítójárműveket rakja meg hulladékkal. Az ellenőrzéskor a telephely építési-bontási hulladékkal és vegyes összetételű lomhulladékkal telítve volt.

A céget a tárgyi területen engedélynélkül végzett hulladékgazdálkodási tevékenység miatt megindított eljárásban megállította a jogsértést, a kis-és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvény 12/A. cikkelye alapján a Járási Hivatal hulladékgazdálkodási bírság kiszabása helyett a figyelmeztetést alkalmazta.

Fenti határozat indulási részében egyértelműen rögzítésre került az is, hogy ugyanazon jogsértés ismételt elkövetése esetén a hulladékgazdálkodási bírság összegét kétszeres szóróval emelt összegben kell alkalmazni a hulladékgazdálkodási bírság mértékéről, valamint kiszabásának és megállapításának módjáról szóló 271/2001. (XII. 21. Korm. rendeletben foglaltak szerint.”

Köszönjük a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal munkáját és tájékoztatását a bejelentéssel kapcsolatosan.


Korábban
2018.06.05.

A bejelentő szerint a helyszínén engedéllyel egy hulladékkal foglalkozó cég üzemel, de tevékenységük a képek tanulsága szerint hagy maga után kívánni valót. A bejelentő állítása szerint a környéken a patkányok elszaporodtak, ami komoly közegészségügyi veszélyekkel járhat. Továbbá ez egyben a Pest megyei település első bejelentése is.

Teherautó bemegy, a teherautó eltűnik a szemétben.

A bejelentés szövege
„Kedves Hulladékvadászok! Évek óta problémát okoz a környékbelieknek egy hulladéklerakó. Az elviselhetetlen állapotok az ígéretek ellenére egyre rosszabbak. Engedélyük csak konténerek lerakásara van. Ezzel szemben a hulladékot az udvarra ürítik. Konténer hegyek állnak az utcán. Az évekkel ezelőtti árvízből megmaradt homokzsákok is ott bomlanak még. Méteres magasságokban áll a szemét.

Találós kérdés: Vajon szabályos, hogy a konténerek "hegyekben" állnak az utcán? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Találós kérdés: Vajon szabályos, hogy a konténerek „hegyekben” állnak az utcán? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Elviselhetetlen a bűz, rengetek a patkány… Több bejelentést követően (hulladékgazdálkodás, civil szervezetek) sem történt semmi érdemleges változás, csak az ígéretek, de változás csak negatív irányba történt. Csatolok képeket a jelenlegi állapotokról. Sajnos panaszunkkal eddig sehol nem foglalkoztak.

Megviselt homokzsákok rohadnak a telep hulladékkupacai közt. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Megviselt homokzsákok rohadnak a telep hulladékkupacai közt. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Nem hiszem el, hogy így működhet egy cég a mai világban, aki a honlapján a környezetvédelmet hirdeti! Kérem segítsenek, hogy ez napvilágot lásson, ne lehessen eltusolni! A szemét, a bűz, a patkányok eltűnjenek és újra élhető legyen a környezetünk. Bízva, hogy felkeltettem az érdeklődésüket, várom válaszukat!”

A bejelentés időpontja: 2018.05.30.

Hulladék jellege: kommunális, építési, vegyes.

[codepeople-post-map]

Tök község helyszínéről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Tök község Pest megye nyugati határa közelében, a Budakeszi járásban, a Budai-hegység és a Gerecse között elterülő Zsámbéki-medencében. A település központján áthalad az 1-es főutat, illetve az M1-es autópályát a 10-es főúttal összekötő 102-es főút. A Budai-hegység lélekszám szempontjából legkisebb települései közé tartozik; különlegessége még a környező településekkel összevetve az is, hogy nagyon kevés kivételtől eltekintve csak magyar nemzetiségű és református lakói vannak. A Budai-hegység egyik legjobb bortermő települése, a hosszú időkre visszatekintő helyi szőlész-borász hagyományokról a település szinte minden részén megtalálható, gyakran már muzeális jellegű, de ma is használatban tartott pincék árulkodnak.

Fekvése
Pest megye nyugati részén, Budapesttől 30 kilométerre nyugatra, a Zsámbéki-medence területén, Zsámbék mellett, attól 2 kilométerre északra található (illetve vele délnyugati irányból gyakorlatilag összeépült) település. A budapesti Óbudai-szigettel nagyjából megegyező földrajzi szélességen helyezkedik el, Komárom-Esztergom megye határán.

Forrás: wikipedia.