Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Tarján melletti erdőszélen hulladékszennyezés - Hulladekvadasz.hu

Tarján melletti erdőszélen hulladékszennyezés

Tarján község határán húzódó kiserdőt egyesek illegális hulladéklerakóként értelmezik, sajnos irgalmatlanul rosszul. Egyre több ehhez hasonló természetgyalázásról, hulladékszennyezésről kapunk bejelentéseket.

Ez egyben a település első bejelentése is Komárom – Esztergom megyéből.

Vajon, hogy lehetnek olyan emberek, akik a szemetüket az erdőbe hordják? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Vajon, hogy lehetnek olyan emberek, akik a szemetüket az erdőbe hordják? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Kedves Hulladékvadász! Sajnos régóta gyűlik a szemét a Tarján utáni erdős részen. Több zsák szemét, kidobott hűtő valamint tönkrement bútorok is vannak itt.”

A bejelentés időpontja: 2018.06.28.

Hulladék jellege: építési, elektronikai, kommunális

[codepeople-post-map]

Tarján község helyszínéről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.  Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Tarján község Komárom-Esztergom megyében, a Tatabányai járásban. A lakosság harmada sváb származású, akik őrzik hagyományaikat.

Fekvése
Tatabányától 9 km-re fekszik északkeleti irányban, a Gerecse dombjai között. Hozzá tartozik a tőle délre kb. 4 km-re található Tornyópuszta is.

Története
A település és környéke már a rómaiak idején is lakott volt, amit a nagyszámú e korból származó itt talált lelet is bizonyít. A 13. században, II. Endre idején említik először. 1326-ban terra Taryan alakban említették, ekkor Pál mester birtoka volt. 1426-ban a tatai vár tartozékaként tartják számon. 1529-től az Oszmán Birodalomhoz kerül. Ez időszakban a népesség száma és összetétele igen változó volt.

A 17. századig magyarok éltek a településen. 1707-ben, a szabadságharc idején, lakossága Rákóczihoz csatlakozott, ezért később sok zaklatásban volt része.

Forrás: wikipedia.