Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Mende község külterületi szemétdombjai - Hulladekvadasz.hu

Mende község külterületi szemétdombjai

Mende község se kerülhette el végzetét, hogy egy a környezetért tenni akaró honfitársunk hulladékvadásszá váljon a település körbejárásakor. Trófeáit levadászta és elküldte hozzánk Hulladékvadász Applikációnkon keresztül.

A településről érkezett első bejelentésben egyből 4 helyszínről kaptunk bejelentést, amit egy csokorba rakva, pontos GPS koordinátákat megadva adtunk meg. Mindezzel segítve az illetékes önkormányzat munkáját.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok!

  1. helyszín: Az első vadaszat. Erdei környezet, nem túl rég ledobált hulladék. Kb fel m3.
    GPS: 47.422056, 19.458639
  2. helyszín: Kanapé az Alsó-Tápió kiszard medrében… és mi mindent rejthet meg az iszap…
    GPS: 47.431167, 19.443278
  3. helyszín: Egy újabb kupac. tv-k monitorok és egyéb háztartási lomizos hulladék. kb. egy kisteherautónyi.
    GPS: 47.431446, 19.439658
  4. helyszín: ez mar egy nagy halom. ez minimum egy konténer… de a második kepén latszik innen a kilátás sem utolsó…
    GPS: 47.434778, 19.424944

A bejelentés időpontja: 2018.07.13.

Hulladék jellege: háztartási, autógumi ,építési.

Mende község helyszíneiről kapott bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Fekvése
Mende község Pest megyében, a Nagykátai járásban található. A település a fővárostól keletre a Gödöllői-dombság lankáin, a 31-es számú főközlekedési út és a Budapest–Újszász–Szolnok-vasútvonal két oldalán fekszik. Hét dombra települt, melyek a község címerében is szerepelnek. A községet átszeli az Alsó-Tápió egyik ága, melyet a helyiek Barina-pataknak neveznek.

Története
Két vár romjai is megtalálhatók azokon a dombokon, melyek körülölelik Mende községet. Az első várat a Krisztus előtti 13. században a vatyai kultúrához tartozó bronzkori nép építette. A helybeliek „Leányvárnak” nevezik. A másik várat már az Árpád-korban, a 13. században emelték. Ez a mendeiek elnevezése szerint a „Lányvár”.

A címer hármas osztása arra a három középkori falura utal, melynek romjain a mai Mende létre jött. Oszlárt 1252-ben, Billét 1351-ben Mendét pedig 1411-ben említi oklevél. A török hódoltság idején e három település mindegyike elpusztult. Az újjátelepítést a Bosnyák család, a Károlyi család és a Koháry család kezdte el 1724-ben. Többségében a felvidékről érkeznek az első telepesek, magukkal hozván az evangélikus hitet. Mende címerében őket jelképezi a Luther-rózsa.

Bővebben és a forrás: wikipedia.