Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Mende község külterületi szemétdombjai

Mende község se kerülhette el végzetét, hogy egy a környezetért tenni akaró honfitársunk hulladékvadásszá váljon a település körbejárásakor. Trófeáit levadászta és elküldte hozzánk Hulladékvadász Applikációnkon keresztül.

A településről érkezett első bejelentésben egyből 4 helyszínről kaptunk bejelentést, amit egy csokorba rakva, pontos GPS koordinátákat megadva adtunk meg. Mindezzel segítve az illetékes önkormányzat munkáját.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok!

 1. helyszín: Az első vadaszat. Erdei környezet, nem túl rég ledobált hulladék. Kb fel m3.
  GPS: 47.422056, 19.458639
 2. helyszín: Kanapé az Alsó-Tápió kiszard medrében… és mi mindent rejthet meg az iszap…
  GPS: 47.431167, 19.443278
 3. helyszín: Egy újabb kupac. tv-k monitorok és egyéb háztartási lomizos hulladék. kb. egy kisteherautónyi.
  GPS: 47.431446, 19.439658
 4. helyszín: ez mar egy nagy halom. ez minimum egy konténer… de a második kepén latszik innen a kilátás sem utolsó…
  GPS: 47.434778, 19.424944

A bejelentés időpontja: 2018.07.13.

Hulladék jellege: háztartási, autógumi ,építési.

Mende község helyszíneiről kapott bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Fekvése
Mende község Pest megyében, a Nagykátai járásban található. A település a fővárostól keletre a Gödöllői-dombság lankáin, a 31-es számú főközlekedési út és a Budapest–Újszász–Szolnok-vasútvonal két oldalán fekszik. Hét dombra települt, melyek a község címerében is szerepelnek. A községet átszeli az Alsó-Tápió egyik ága, melyet a helyiek Barina-pataknak neveznek.

Története
Két vár romjai is megtalálhatók azokon a dombokon, melyek körülölelik Mende községet. Az első várat a Krisztus előtti 13. században a vatyai kultúrához tartozó bronzkori nép építette. A helybeliek „Leányvárnak” nevezik. A másik várat már az Árpád-korban, a 13. században emelték. Ez a mendeiek elnevezése szerint a „Lányvár”.

A címer hármas osztása arra a három középkori falura utal, melynek romjain a mai Mende létre jött. Oszlárt 1252-ben, Billét 1351-ben Mendét pedig 1411-ben említi oklevél. A török hódoltság idején e három település mindegyike elpusztult. Az újjátelepítést a Bosnyák család, a Károlyi család és a Koháry család kezdte el 1724-ben. Többségében a felvidékről érkeznek az első telepesek, magukkal hozván az evangélikus hitet. Mende címerében őket jelképezi a Luther-rózsa.

Bővebben és a forrás: wikipedia.