Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Mesteri szemetelés a földművelő kárára - Hulladekvadasz.hu

Mesteri szemetelés a földművelő kárára

Mesteri község mezőgazdasági területeit szennyezték be szemetelők és ezzel nem csak a környezetet, hanem a terület gazdáját is megkárosítva.

Ez egyben a Vas megyei település első bejelentése is. Sajnos biztosak vagyunk benne, hogy nem az utolsó.

Mondhatnánk csodálatosan néz ki a reggeli napsugaraknál a magyar ugar, de a szemét ezt is tönkre teszi. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Mondhatnánk csodálatosan néz ki a reggeli napsugaraknál a magyar ugar, de a szemét ezt is tönkre teszi. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Egy hete látható itt ez a szeméthalom.Elgondolkodtató,hogy nem volna egyszerűbb és olcsóbb egy konténert kitenni és akkor talán nem az árokba pakolnák a szemetet.”

A bejelentés időpontja: 2018.07.24.

Hulladék jellege: kommunális.

Helyszín/GPS: 47°14’17.6″N 17°06’15.3″E

[codepeople-post-map]

A Mesteri helyszínéről kapott bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A község a wikipedia szerint

Fekvése
A falu a Ság-hegy alatt, Celldömölktől 7 km-re, Sárvártól 15 km-re fekszik. Celldömölk vagy Sárvár felől a 834-es főúton, majd a 8431-es közúton át érhető el. A Ság-hegy vagy Gérce irányából a 8432-es közúton, majd a 8431-es közúton át lehet megközelíteni. Két részből áll: Felsőmesteriből (ide tartozik Intaháza is) és Alsómesteriből (itt található a termálfürdő). A két korábbi község 1953-ban egyesült újra.

Története
A személynévként is alkalmazott magyar mester főnévből alakult, de az Alsómesteri határában virágzó korabeli városról, Mestreianaról is nyerhette nevét. Már az ősi időkben is lakott hely volt, határában vaskori sírhalmot is találtak. Mesterit először 1293-ban és 1300-ban említik az oklevelek (1293 Mestur, 1300 Mestur, 1332 Mestury, 1454-ben Mesteri, 1459-ben Mestery 1497-ben Nogh Mestery). A helységnév változása ezekből az adatokból jól nyomon követhető. Felsőmesteri birtokosai Kis-Mesteri vagy Hernád-Mesteri néven említik a falut. A határban lévő Inta megnevezése kezdetben Intapuszta, mai neve Intaháza. Az Árpádok korában bencés apácák éltek itt, majd 1367-ben a birtok a Sitkey család kezébe kerül. Birtokos családok: Héder, Köcsky, Káldy, Bokody, Bekenyi, Mestery, Kelédy, Batthyany. Alsómesterin vonult keresztül az úgynevezett városi út, amely Savariából Aquincumba vezetett. Az Árpád-házi királyok idején a karakói várispánsághoz tartozott. Földesura később a Batthyany család lett.

Vallási felekezetei: evangélikus és katolikus. Alsómesteriben van az evangélikus, Felsőmesteriben a katolikus temető.

Forrás: wikipedia.