Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Minőségi hibás valsartan hatóanyagú készítmények visszavihetőek a patikákba - Hulladekvadasz.hu

Minőségi hibás valsartan hatóanyagú készítmények visszavihetőek a patikákba

Minőségi hibás valsartan hatóanyagú vérnyomáscsökkentő készítmények már visszavihetőek a patikákba – közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hétfőn az MTI-vel.

A közlés szerint a szennyezett valsartan hatóanyagú készítményeket július 30-tól augusztus 31-ig vihetik vissza a betegek.

A hatóság felhívja a figyelmet, hogy betegenként két doboz, bontatlan és lejárati időn belüli készítményt vihetnek vissza, és a gyógyszer-visszavétel időpontjában érvényes térítési díjának megfelelő összeget kapják meg a betegek, azok is, akik közgyógyellátásra jogosultak.

A forgalomból kivont gyógyszereket bármely gyógyszertár visszaveszi, és a vásárlást igazoló blokk sem szükséges a készítmények leadásához.
Az OGYÉI tájékoztatása szerint a bontott és/vagy lejárt szavatosságú készítményeket is vissza lehet vinni, azokat a gyógyszertárakban található hulladékgyógyszer gyűjtésére kihelyezett dobozba helyezhetik el.

Bontott és/vagy lejárt szavatosságú készítményeket is vissza lehet vinni. / Fotó: pxhere.com

Bontott és/vagy lejárt szavatosságú készítményeket is vissza lehet vinni. / Fotó: pxhere.com

Az OGYÉI június 29-én függesztette fel huszonhét vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását. Az oka az volt, hogy az egyik, egy kínai gyártó által előállított valsartan nevű hatóanyagban szennyező anyagot találtak. Továbbá nem minden Magyarországon forgalomba hozott valsartan hatóanyagú készítményt érintett az intézkedés.

Reméljük, hogy a minőségi hibás valsartan hatóanyagú készítményekhez hasonló hibás termék nincs a forgalomban.

A  forgalomból kivont gyógyszerek listája megtalálható ide kattintva.

Forrás: MTI

Hulladékvadász hírfolyam ide kattintva elérhető.

You may also like...