Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Hajdúhadház: valaki elhagyta a kommunális hulladékát! - Hulladekvadasz.hu

Hajdúhadház: valaki elhagyta a kommunális hulladékát!

Hajdúhadház városából érkezett első bejelentésben az elhagyott kommunális hulladék keresi gazdáját. Aki látta kérjük szóljon neki! Fontos!

A viccet félretéve, valóban valaki elhagyta, lerakta kommunális hulladékát és ezzel megszegte a hulladéktörvény több pontját is. Ha kiderül ki volt azt megbüntetik.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Hajdúböszörmény – Hajdúhadház között lévő szakaszon a Mátyás dűllő bejáratánál”

A bejelentés időpontja: 2018.07.26.

Hulladék jellege: háztartási, műanyag.

Helyszín/GPS: 47.681112, 21.627122

[codepeople-post-map]

Hajdúhadház településéről érkezett első bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Fekvése
Debrecen felől a 4-es úton, illetve a Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony-vasútvonalon közelíthető meg.

Története
Az ásatások tanúsága szerint a rézkor óta lakott. Népvándorláskori szarmata leletek is előkerültek. A településtől nyugatra halad el a szarmaták által 324 és 337 között épített, az Alföldet körbekerülő Csörsz-árok vagy más néven Ördögárok nyomvonala. A honfoglalás idején a kabar törzsek telepedtek meg itt. A települést először 1312-ben említik. A területen kialakult falvak a török megszállás alatt kihaltak.

Bocskai István 1605. december 12-i kiváltságlevele értelmében az őt támogató hajdúk letelepedhettek Hadházon. Az ekkor kapott szabadságjogaikat sikerült is megtartaniuk a következő századokban. 1876-ban Hajdúhadház már rendezett tanácsú város, ekkor lett Hajdú vármegye része. 1891-ben feladta városi rangját, nagyközség lett, 1924 és 1934 között ismét város, majd ismét község.

A rendszerváltás előtt a várostól keletre egy nagy sík területen helyezkedett el az egykori szovjet katonai bázis.

Hajdúhadház és Téglás egyesülése és szétválása
Hajdúhadház 1984. január elsején egyesült Téglással Hadháztéglás néven. A két település lakói se az egyesítést, se az elnevezést nem tudták megszokni. Hadházon mozgalom indult a hajdú név visszaszerzéséért, aminek eredményeként 1987. január 1-jétől a település nevét Hajdúhadháztéglásra változtatták. A közel húszezres lakosságú település 1989. március elsejével ezen a néven városi címet is kapott.

Bővebben és a forrás: wikipedia.