Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Tázlár földútján 1 km-es hosszú építési törmelék - Hulladekvadasz.hu

Tázlár földútján 1 km-es hosszú építési törmelék

Tázlár község és Ficherbócsa közti alsórendű úton körülbelül 1 kilométer hosszan építési törmelék van az út mentén a bejelentő szerint.

Ez egyben a Bács-Kiskun megyei település első bejelentése.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Tisztelt Hulladékvadász! Tázlár és Fischerbócsa közt alsórendű úton kb 1 km hosszan építési törmelék az út mellé le van dobva.

A bejelentés időpontja: 2018.08.12.

Hulladék jellege: építési.

Helyszín/GPS: 46.586076, 19.528069

[codepeople-post-map]

Tázlár település helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Fekvése
A település megközelíthető közúton: Kiskunmajsától északnyugatra körülbelül 20 kilométerre, vagy Kiskunhalasról északnyugati irányba indulva, majd jobbra egy bekötőúton. A falut a Soltvadkertről Szegedre vezető 5405. sz. út vágja ketté.

Története
A falu neve egy 1424-es oklevélben szerepelt először. A középkori kun Tázlár elpusztult. A XVIII. században ez a terület különböző földesúri családok kezén volt, akik a XIX. században birtokaik egy részét felparcellázták. Az eladott földeken tanyák sokasága jött létre. A gazdák sorában nagy szerep jutott a szegedi származásúaknak, akikről Erdei Ferenc is beszámol.

Tázlár, valamint a szomszédos Kisbócsa, Nagybócsa, Kötöny és Harka területéből 1872-ben önálló községet hoztak létre Tázlár néven. Ezt a nevet 1907 és 1947 között átmenetileg Prónayfalvára változtatták. A hatalmas kiterjedésű Tázlár tanyaközségből vált ki 1906-ban Bócsa, 1949-ben pedig Harkakötöny község.

A hagyomány szerint sokszor megfordult Tázláron a híres lovas betyár, Bogár Imre és bandája, úgy tartják maguk közé fogadták a Kiskunság két híres betyárját: Baksi Gyurit és Dönti Pétert. Bogár Imre egyik este társával megjelent a felsőtelepi Beniczky-kastélyban, ahol nagy riadalmat keltett. Bogár Imre az éppen vacsorázó úrnőhöz fordult, és az volt a kérése, hogy ihasson a pohárból, s azután békében elvonulnak. Miután kérését teljesítették, a betyárok csendben elvonultak.

Forrás: wikipedia.