Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Vál és Kajászó között elhagyott szemeteszsákok - Hulladekvadasz.hu

Vál és Kajászó között elhagyott szemeteszsákok

Vál és Kajászó között elhagyott szemeteszsákokat jelentett egy éppen arra bringázó hulladékvadászunk. Az út menti magas fű se tudja eltakarni a látványát.

Egyben a Fejér megyei település, Válnak az első levadászott hulladékhalma ez. Továbbítjuk az illetékeseknek.

Valaki igazán képes volt arra, hogy az útról több métert beljebb hozza a hulladékát. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Valaki igazán képes volt arra, hogy az útról több métert beljebb hozza a hulladékát. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Velencére tekerve menet leltem meg e nem meredek helyet, melyen egy némber szemetet felejtett. Kedvem felettébb setét lett!”

A bejelentés időpontja: 2018.08.12.

Hulladék jellege: kommunális.

Helyszín/GPS: 47.344679, 18.702128

[codepeople-post-map]

Vál és Kajászó közti helyszínről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Vál község Fejér megyében, a Martonvásári járásban.

Fekvése
Fejér megye északkeleti részén, a Váli-völgy közepén, Székesfehérvártól 50 km, Budapesttől 45 km, Bicskétől 18 km, Baracskától 9,5 km, Alcsútdoboztól 8,5 km távolságra található.

Története
Vál története a csiszolt kőkorszakig nyúlik vissza, az itt talált régészeti leletek alapján már ekkor lakott hely lehetett. A megye területe a hagyományok szerint az Árpád családbeliek birtoka volt a honfoglalás után. A falut Árpád „Vaál” nevű unokája kapta, róla nevezték el a települést. Már a római, később a török korban is a falun fontos hadi út haladt át. 1166-ban a település a Veszprémi püspökséghez tartozik.

1247-ben Váli Póka, 1353-ban Váli Tamás, 1388-ban Váli Péter, 1395-ben Váli Egyed birtokaként tartják számon. 1479-ben Somi Józsa temesi bán birtoka, 1518-ban örökösei Vál felét eladták Ákosházy Sárkány Ambrusnak. 1527-ben I. Ferdinánd magyar király elkobozta Somogyi Ferenctől hűtlenség miatt, és Székesfehérvárnak adományozta. 1579-ben Jakusits Ferenc győri várkapitányé lett. 1543-tól Vál török hódoltság alá került. Jelentős településként tartották számon, mivel Buda és Fehérvár között félútnyi távolságra feküdt, ezért a törökök számára fontos stratégiai pont volt.

Bővebben: wikipedia.