Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Pétfürdő erdejébe hordott hulladékrengeteg - Hulladekvadasz.hu

Pétfürdő erdejébe hordott hulladékrengeteg

Pétfürdő nagyközség külterületét is ellepték a szemetelők. Nyomataikat az arra járó hulladékvadászunk örökítette meg a település erdős területén.

A település ezzel a bejelentéssel fel is iratkozott a hulladékvadászok nagy-térképére, ahol már közel 3000 társával van jelen.

Van itt minden: bontott hűtő, szétvert tévé, építési hulladék, karosszék. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Van itt minden: bontott hűtő, szétvert tévé, építési hulladék, karosszék. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Tisztelt Hulladékvadász! A Veszprém megyei Pétfürdő külterületén, az erdőben, nem messze a várpalotai elkerülő új csomópontjától, vegyes összetételű hulladékot helyeztek el: található ott járólap, TV, hűtőszekrény, valamint szék és ágyak is. Talán egy régi lakás felszámolásából származó maradványok.”

A bejelentés időpontja: 2018.09.17.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg.

Helyszín/GPS: 47.177658, 18.112886

A Veszprém megyei Pétfürdő helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Pétfürdő nagyközség Veszprém megyében, a Várpalotai járásban.

Fekvése
A Bakony délkeleti lábánál, Várpalota várostól 2 km-re fekszik a település.

Története
A települést először, 1082-ben említik a Péti-víz mentén működő malmai révén.A környék lakott voltára elsőként a település határában feltárt római kori maradványok – út- és gátmaradvány – utalnak. Később Anonymus említi, mint a Veszprém meghódítására induló honfoglalók pihenőhelyét. A középkorban Peyt, Peth neveken volt ismert. A XV. századtól Palotához tartozik, a török idők alatt elnéptelenedik. Melegvíz-forrásait 1716-ban említik először.Újratelepítése a 17.sz. végén kezdődik a Zichyek jóvoltából.A fürdőhelyet 1860 körül kezdik kiépíteni. Még ebben az évben megépül Pét vasútállomás a Székesfehérvár–Szombathely-vasútvonal mentén. 1913-ban a község nevét Pétről Pétfürdőre változtatják.

Bár már 1916-ban tervbe vették, csak 1929-ben kezdődik a település életét a mai napig meghatározó vegyipari üzemek építése. Ammónia- és műtrágyagyár épül, a Pétisó márkanév külföldre is elviszi a település hírét. Mivel a második világháború alatt hadiüzemként működik, a gyárat és vele a települést is két súlyos bombatámadás is éri. A háború után 1951-ben Várpalotához csatolják, csakúgy, mint Inotát, a gyárat jelentős mértékben bővítik, ezzel együtt a lakossága jelentősen megnő, sokan érkeznek az ország távolabbi részeiből, Orosházáról, Mezőhegyesről, Martfűről.

Forrás: wikipedia.