Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Bozsok szőlőhegyén borász szemét - Hulladekvadasz.hu

Bozsok szőlőhegyén borász szemét

Bozsok, Vas megyei község szőlőhegyén illegális hulladéklerakásokat fedeztek fel helyi hulladékvadászain, ahol főként borász eszközök hulladéka található.

A két kép tanultsága szerint akad szemét bőven a területen, ami vélhetően elkerítetlen magánterület. Mellesleg ez a település első bejelentése is. A megyéből érkezett korábbi bejelentések ide kattintva megtekinthetőek.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Bozsok szőlőhegyen talált illegális szemétlerakó. A szemét tartalmaz régi festékes és vegyszeres dobozokat, sörös dobozokat és a borpancsoláshoz szükséges anyagok csomagolását. Ezenkívül van közte pl. régi szűrő, vödör, vágódeszka stb. Elég nagy területen található egy bokros részen. Fölötte több pince található.”

A bejelentés időpontja: 2018.10.28.

Hulladék jellege: műanyag.

Helyszín/GPS: 47.327612, 16.487129

[codepeople-post-map]

Bozsok szőlőhegyének a helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Fekvése
Kőszegtől 9 km-re nyugatra, Rohonctól 5 km-re keletre, Szombathelytől 22 km-re északnyugatra a Kőszegi-hegység déli lábánál, az Arany-patak mentén fekszik. Területének északnyugati részét a hegyeket borító erdő alkotja. Ide tartozik a Kőszegi-hegység legmagasabb csúcsa, az Írott-kő is. A hegyek lábánál szőlők és gyümölcsösök találhatók, míg a délkeleti rész mezőgazdasági terület.

Története
A község területén a régészeti leletek tanúsága szerint már a kőkorszakban is éltek emberek. A kelták idején a község területe a közeli Szent Vid várához tartozott. A Sibrik-kastély helyén egy római castrumot sejtenek a történészek, mely az egykori vízvezeték őrzését is ellátta. A római korban innen vezették a vizet a tartományi székhelyre Savaria városába. Ennek a vízvezetéknek egy feltárt darabja ma Bucsu község határában megtekinthető. A népvándorlás időszakából a község határában az Irtási dűlőben 1874-ben kiszántott hun aranycsat maradt fenn. A falut átszelő Arany-patak vízében a középkorban feltehetően aranyat mostak. A települést 1273-ban IV. László oklevelében „villa Bosuk” néven említik először.

Forrás: wikipedia.