Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Zalaszentgrót szemetelői németül beszélhetnek - Hulladekvadasz.hu

Zalaszentgrót szemetelői németül beszélhetnek

Zalaszentgrót szemetelői németül beszélhetnek, vagyis a bejelentő szerint betelepült svájciak és a németek lakok szemete önti el a települést.

A Zala megyei település hulladékvadásza két éve, amióta a településre költözött találkozik nap, mint nap az illegális hulladéklerakások problémájával. Sejtése szerint nyugatról betelepült német anyanyelvű lakosok rossz mentalitásából fakadóan gyűlik a szemét évek óta.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Üdvözlöm Önöket! A környéken élő német lakók több éve erre a helyre hordják a szemetüket rendszeresen. Ezt többször láttuk, szóltunk nekik, de azóta is gyűlik a szemét. Lehet, hogy más is tesz le itt szemetet, gondoltunk rá, hogy térfigyelő kamerát helyezünk el, mert minket nagyon zavar a természetben ez a sok szemét.

Mi két éve lakunk itt, a környékbeliek azt mondják, hogy évek óta hordják ide a svájciak és a németek a szemetet. Köszönöm előre is a segítségüket.”

A bejelentés időpontja: 2018.11.27.

Hulladék jellege: kommunális hulladék.

Helyszín/GPS: 46.902038, 17.073912

[codepeople-post-map]

A Zala megyei település, Zalaszentgrót helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Zalaszentgrót Zala megye északkeleti részén, a Zalaszentgróti járásban, a Zala folyó völgyében elhelyezkedő város, a Zalai-dombságban, a Zalaapáti-hát területén. A településhez tartozik Kisszentgrót, Tüskeszentpéter, Csáford, Zalakoppány, Zalaudvarnok, Tekenye és Aranyod településrész. A városban polgárőrség működik.

Nevének eredete
A Földrajzi nevek etimológiai szótára szerint a település neve Szent Geroldra, a falu templomának védőszentjére, valamint a Zala folyóra utal. Első írásos említése 1247-ből való – de csak egy 1483-ból származó másolatból ismert – ZentGyrolth alakban.

Más források, így Zalaszentgrót honlapja is a Szentgrót (Gyrolt, Gerold stb.) nevet Szent Gellért nevével azonosítják, és ennek alapján azt feltételezik, hogy a falu neve közvetlenül a Gellért szentté avatását követő évekből, tehát a 11. század végéről származik.

Forrás: wikipedia.