Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Zalaszentgrót szemetelői németül beszélhetnek

Zalaszentgrót szemetelői németül beszélhetnek, vagyis a bejelentő szerint betelepült svájciak és a németek lakok szemete önti el a települést.

A Zala megyei település hulladékvadásza két éve, amióta a településre költözött találkozik nap, mint nap az illegális hulladéklerakások problémájával. Sejtése szerint nyugatról betelepült német anyanyelvű lakosok rossz mentalitásából fakadóan gyűlik a szemét évek óta.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Üdvözlöm Önöket! A környéken élő német lakók több éve erre a helyre hordják a szemetüket rendszeresen. Ezt többször láttuk, szóltunk nekik, de azóta is gyűlik a szemét. Lehet, hogy más is tesz le itt szemetet, gondoltunk rá, hogy térfigyelő kamerát helyezünk el, mert minket nagyon zavar a természetben ez a sok szemét.

Mi két éve lakunk itt, a környékbeliek azt mondják, hogy évek óta hordják ide a svájciak és a németek a szemetet. Köszönöm előre is a segítségüket.”

A bejelentés időpontja: 2018.11.27.

Hulladék jellege: kommunális hulladék.

Helyszín/GPS: 46.902038, 17.073912

A Zala megyei település, Zalaszentgrót helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Zalaszentgrót Zala megye északkeleti részén, a Zalaszentgróti járásban, a Zala folyó völgyében elhelyezkedő város, a Zalai-dombságban, a Zalaapáti-hát területén. A településhez tartozik Kisszentgrót, Tüskeszentpéter, Csáford, Zalakoppány, Zalaudvarnok, Tekenye és Aranyod településrész. A városban polgárőrség működik.

Nevének eredete
A Földrajzi nevek etimológiai szótára szerint a település neve Szent Geroldra, a falu templomának védőszentjére, valamint a Zala folyóra utal. Első írásos említése 1247-ből való – de csak egy 1483-ból származó másolatból ismert – ZentGyrolth alakban.

Más források, így Zalaszentgrót honlapja is a Szentgrót (Gyrolt, Gerold stb.) nevet Szent Gellért nevével azonosítják, és ennek alapján azt feltételezik, hogy a falu neve közvetlenül a Gellért szentté avatását követő évekből, tehát a 11. század végéről származik.

Forrás: wikipedia.