Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Állati tetem és kommunális hulladék | Nágocs

Állati tetem lassan rohadó látványa és rengeteg kommunális hulladék szennyezi be a Somogy megyei, Nágocs község külterületét.

Ez egyben a településről érkezett első bejelentés is, amiben szinte mindenféle hulladék megtalálható, ami a “termékpalettán” fellelhető. A bejelentő szerint az illetékes önkormányzat tehetetlen a kialakult állapotok kapcsán. Talán magántulajdont képez a bejelentés helyszíne? Kiderítjük!

Nágocs külterületi pusztáján napról napra gyarapodó illegális hulladéklerakat.

Nágocs külterületi pusztáján napról napra gyarapodó illegális hulladéklerakat.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Kommunális hulladék és állat tetem Nágocsiról kivezető utak mentén.

Kicsit közelebből bontott fűkaszától a tárolós fűnyíróig minden megtalálható.

Kicsit közelebből bontott fűkaszától a tárolós fűnyíróig minden megtalálható.

A megjelölt koordinátán koncentráltan teherautónyi mennyiség, megkoronázva egy elpusztult kecske bomlásnak indult tetemével. Önkormányzatnak jeleztem,nem tudnak semmit tenni az ügy megoldása érdekében.”

Az elpusztult kecske teteme még a bomlása előtt.

Az elpusztult kecske teteme még a bomlása előtt.

A bejelentés időpontja: 2019.02.14.

Hulladék jellege: kommunális, építési, szerves hulladék.

Helyszín/GPS: 46.680623, 17.950874

Az állati tetem és kommunális hulladék helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva érhető el a bejelentési felület, ahol 2019-től a bejelentéseket, regisztráció után várjuk. Továbbá ha helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Nágocs község Somogy megyében, a Tabi járásban.

Fekvése
Nágocs körülbelül 700 lakosú község Somogy megyében. A külső-somogyi dombvidék központi részén fekszik, a Balatontól 25, Kaposvártól 35 km távolságra. Szomszédai északon Kapoly, nyugaton Andocs, délen Somogyacsa, keleten Zics, Miklósi és Kára. A falu területe kb. 4000 katasztrális hold. A határ hosszúsága 12 km, szélessége csak 2–3 km az észak-déli irányban húzódó dombvonulatok miatt. Legmagasabb pontja 245 méterrel van a tengerszint felett, a legmélyebb 153 méterrel. A dombhátak enyhén a Nagy-Koppány folyóvölgye felé lejtenek. A község a két fő dombvonulat közötti völgyben helyezkedik el, a Nágocsi-patak forrásvidékén.

Története
A kedvező földrajzi adottságoknak köszönhetően a falu területe évezredek óta lakott hely. Már az őskori ember is megtelepült itt. Ezt bizonyítják a község határában feltárt kő-, bronz-, és vaskori leletek is.1935-ben az i. e. III. évezredből származó, újkőkori telep nyoma és egy kőbalta került elő. A 16X11 cm-es nyéllyukas kőbalta azt mutatja, hogy az itt élő ember már megtanulta a kövek csiszolását és átfúrását.

Bővebben és a forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek