Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Állati tetem és kommunális hulladék | Nágocs - Hulladekvadasz.hu

Állati tetem és kommunális hulladék | Nágocs

Állati tetem lassan rohadó látványa és rengeteg kommunális hulladék szennyezi be a Somogy megyei, Nágocs község külterületét.

Ez egyben a településről érkezett első bejelentés is, amiben szinte mindenféle hulladék megtalálható, ami a „termékpalettán” fellelhető. A bejelentő szerint az illetékes önkormányzat tehetetlen a kialakult állapotok kapcsán. Talán magántulajdont képez a bejelentés helyszíne? Kiderítjük!

Nágocs külterületi pusztáján napról napra gyarapodó illegális hulladéklerakat.

Nágocs külterületi pusztáján napról napra gyarapodó illegális hulladéklerakat.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Kommunális hulladék és állat tetem Nágocsiról kivezető utak mentén.

Kicsit közelebből bontott fűkaszától a tárolós fűnyíróig minden megtalálható.

Kicsit közelebből bontott fűkaszától a tárolós fűnyíróig minden megtalálható.

A megjelölt koordinátán koncentráltan teherautónyi mennyiség, megkoronázva egy elpusztult kecske bomlásnak indult tetemével. Önkormányzatnak jeleztem,nem tudnak semmit tenni az ügy megoldása érdekében.”

Az elpusztult kecske teteme még a bomlása előtt.

Az elpusztult kecske teteme még a bomlása előtt.

A bejelentés időpontja: 2019.02.14.

Hulladék jellege: kommunális, építési, szerves hulladék.

Helyszín/GPS: 46.680623, 17.950874

[codepeople-post-map]

Az állati tetem és kommunális hulladék helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva érhető el a bejelentési felület, ahol 2019-től a bejelentéseket, regisztráció után várjuk. Továbbá ha helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Nágocs község Somogy megyében, a Tabi járásban.

Fekvése
Nágocs körülbelül 700 lakosú község Somogy megyében. A külső-somogyi dombvidék központi részén fekszik, a Balatontól 25, Kaposvártól 35 km távolságra. Szomszédai északon Kapoly, nyugaton Andocs, délen Somogyacsa, keleten Zics, Miklósi és Kára. A falu területe kb. 4000 katasztrális hold. A határ hosszúsága 12 km, szélessége csak 2–3 km az észak-déli irányban húzódó dombvonulatok miatt. Legmagasabb pontja 245 méterrel van a tengerszint felett, a legmélyebb 153 méterrel. A dombhátak enyhén a Nagy-Koppány folyóvölgye felé lejtenek. A község a két fő dombvonulat közötti völgyben helyezkedik el, a Nágocsi-patak forrásvidékén.

Története
A kedvező földrajzi adottságoknak köszönhetően a falu területe évezredek óta lakott hely. Már az őskori ember is megtelepült itt. Ezt bizonyítják a község határában feltárt kő-, bronz-, és vaskori leletek is.1935-ben az i. e. III. évezredből származó, újkőkori telep nyoma és egy kőbalta került elő. A 16X11 cm-es nyéllyukas kőbalta azt mutatja, hogy az itt élő ember már megtanulta a kövek csiszolását és átfúrását.

Bővebben és a forrás: wikipedia.

You may also like...