Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Simontornya külterületén szemeteltek, beismerték!

Simontornya külterületén két középkorú férfi illegálisan veszélyes hulladékot rakott le, ami miatt vádemelést javasol a rendőrség.

A Tamási Rendőrkapitányság eljárást folytatott hulladékgazdálkodás rendje megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két simontornyai lakos ellen.

A hulladekvadasz.hu tettenéréses cikkei ide kattintva elérhetőek.

Az 55 és a 45 éves férfi a nyomozás adatai szerint 2018. június elején Simontornya külterületén vegyes háztartási hulladékot helyezett el. Az ügyben kirendelt igazságügyi környezetvédelmi szakértő megállapítása szerint az ott hagyott hulladék veszélyes, és alkalmas az élő környezet veszélyeztetésére.

A lerakott veszélyes hulladék Simontornya külterületén. / Fotó: police.hu

A lerakott veszélyes hulladék a település külterületén. / Fotó: police.hu

A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki mindkét férfit, melynek során beismerő vallomást tettek. Az eljárás során szabadlábon védekezhetnek.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Tamási Rendőrkapitányság Vizsgálati Alosztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Nem vagyunk naivak, de  abban bízunk, hogy Simontornya területén ez a két férfi már nem fog szemetelni.

Gratulálunk a rendőri szerveknek a munkájához.

Forrás: police.hu

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek