Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Elpusztult háziállat és több tonna hulladék Besenyőteleken

Elpusztult háziállat is található abban a hatalmas külterületi szemétdombon, amit Besenyőtelekről kaptunk a helyi hulladékvadászunktól.

A több tonna illegálisan lerakott hulladék vélhetően nem az utóbbi napokban, hetekben kerülhetett oda, hanem több év szorgos gyűjtögetése lehet a szemetelők részéről.

A bejelentés képeit elnézve egy évek óta gyűlő hulladékrengeteggel állunk szembe.

A bejelentés képeit elnézve egy évek óta gyűlő hulladékrengeteggel állunk szembe.

Mélységesen elítéljük, ha valaki háziállata maradványait nem temeti el a méltó módon, hanem kihordja ilyen és ehhez hasonló illegális szeméttelepre. Innentől kedve a kiskedvenc szerves hulladéknak számít, ami közegészségügyi problémákat okoz.

Szegény kiskutya, jobbat érdemelt volna.

Szegény kiskutya, jobbat érdemelt volna.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Folyamatosan bővülő szemétlerakóhely.Besenyőtelekről Kömlő irányába az első nagy kanyarban a jobbra leforduló földút mellett vizesgödör feltöltésére szemetet használnak.”

A bejelentés időpontja: 2019.03.11.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg, vegyi és szerves hulladék.

Egy tipikus külvárosi szemétdomb. Láttunk már ilyet.

Egy tipikus külvárosi szemétdomb. Láttunk már ilyet.

Helyszín/GPS: 47.678145, 20.420797

Az elpusztult háziállat és a több tonna hulladék helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Besenyőtelek község Heves megye Füzesabonyi járásában.

Fekvése
Besenyőtelek az Alföld északi peremén, a Hevesi-síkon, Füzesabonytól délre fekvő település. A 33-as főút mellett, a 3-as főúttól és a Hatvan–Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely-vasútvonaltól 6 kilométerre terül el. A Tiszától 17 km-re fekszik. A legközelebbi vasútállomás Füzesabonyban található. Előnyös közlekedés-földrajzi helyzetét az 1998-ban Füzesabonyig átadott és azóta továbbépült M3 autópálya adja.

A kistáj 86 és 202 méter közötti tengerszint fölötti magasságú, lényegében a Laskó- és Eger-patak hordalékkúp-síksága. A falu határa a Mátra és a Bükk-vidék Alföldre nyúló pereméhez és a Tisza árterületének tájegységéhez tartozik. Besenyőtelek mérsékelten meleg-száraz éghajlattal jellemezhető település. Az évi napfénytartam 1930-2000 óra. Az évi középhőmérséklet 9,8-12,2 °C. A csapadék évi összege 540–580 mm. A keleti, északkeleti és nyugati szél a leggyakoribb. Besenyőtelek természetes növénytakarója a füves puszta. Uralkodó növényei a fűfélék és egyéb lágyszárú fajok. A település határában kis számban találhatók erdőfoltok, fasorok, melyek leggyakoribb képviselői a fehér akác, nemesnyár, kocsányos tölgy.

Forrás: wikipedia.