Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Zöld Kakas Líceum 2019 komposztáló szépsége

A Zöld Kakas Líceum lett több mint 40 indulóból Magyarország II. Komposztáló-szépségversenyének győztese. Az eseményt a JÖN Alapítvány rendezte meg.

A verseny kiírása szerint mindenki jelentkezhetett, aki otthon komposztál népszerűsítve a legegyszerűbb újrahasznosítást, a komposztálást. A benevezett versenyzőket és a szavazási főoldalt ide kattintva lehet megtekinteni. Az egyedi szépségverseny fődíját a 20 000 forintos vásárlási utalványt az Oázis kertészetben biztosította.

Zöld Kakas Líceum 2019 komposztáló szépsége

Zöld Kakas Líceum 2019 komposztáló szépsége

Komposztáló leírása:
A ZöldKas felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt élményszerű tapasztalatot ad a komposztálás gyakorlatáról a Zöldkakas Líceum udvarán. Diákokkal együtt építettük a komposztáló ZöldKast a permakultúra elvei alapján. Közepére vesszőből komposzttornyot fontunk, köré kertspirált építettünk ugyancsak fonott vessző támasztékkal. Egy kis tavat csatlakoztattunk hozzá, hogy a városi környezetben nagyobb eséllyel létrejöjjön a kívánt egyensúly.

A középre kerülő komposzttoronyból származó tápanyagok a fonatokon keresztül átszivárogva táplálják a spirál növényeit. A tó köré rakott természetes anyagok remek búvóhelyül szolgálnak a kertet támogató élőlényeknek. Már az első nyáron gyönyörű fűszernövényeink, egészséges biozöldségeink teremtek.”

Gratulálunk minden versenyzőnek, külön kiemelve a Zöld Kakas Líceum csapatának is a példamutató tevékenységükért. 

Ajánlott tartalom:

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek