Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Műanyagzsákos zöldhulladék lerakat Gödöllőn

Műanyagzsákos zöldhulladék lerakatra bukkant egy helyi hulladékvadászunk a gödöllői Valkói út egyik elágazásánál. Komposztálás itt is elmaradt.

De legalább nem égette el a szemetelő a zöldhulladékát, ami már valami, de mégse a legjobb választás választotta, hanem a második legrosszabbat. A zöldhulladék leadásának 5 legális módját korábbi cikkünkben bemutattuk, ami ide kattintva megtekinthető.

De mi lett volna, ha ezt a mennyiségű hulladékot a szemetelő inkább komposztálja? De mi is az a komposztálás?
A komposztálódás egy olyan biológiai folyamat, amely a hulladékok, melléktermékek szerves anyagait humuszszerű anyaggá alakítja át. A mezőgazdaságban, különösen a kertészetekben régóta ismert és alkalmazott módszer. A lezajló folyamat a biológiai oxidáció, valamint földlakó élőlények tevékenysége, mely a szerves anyagokat lebontja. A komposztálás a levegő oxigénjével történik, aerob folyamat. A komposztálással keletkező anyagok: széndioxid, valamint ásványi sók, melyek trágyaként használhatók. A folyamat során részben humusz is keletkezik. – forrás wikipedia.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Gödöllőn, a Bojtár Csárdával szemben a kereszteződésben, a szennyvíz átemelő átlójában.”

A bejelentés időpontja: 2018.10.22. – A bejelentés közel 1 héttel később publikáltuk, aminek oka itt olvasható.

Hulladék jellege: kommunális, zöldhulladék.

Helyszín/GPS: 47.584196, 19.386457

A műanyagzsákos zöldhulladék lerakat helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek