Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Vádemelés lett a vége a hulladékszállítási apróhirdetésnek

Vádemelés lett a vége a hulladékszállítási apróhirdetésnek

Vádemelés lett annak az apróhirdetésnek a végeredménye, amivel kapcsolatban a hirdető személyek semmilyen hulladékelszállítási engedéllyel nem rendelkeztek.

Ez nem az első és nem az utolsó eset, amivel találkozunk akár a nyomtatott, akár az online sajtóban. Az évek alatt a hulladékvadászra több olyan olvasói levelet kaptunk, amiben – vélhetően – szabálytalan hulladékelszállítási hirdetésekre hívták fel a figyelmünket. Legtöbb esetben ingyen vagy nagyon olcsón vállalja a vállalkozó a bármilyen hulladékelszállítását, ami általában valamelyik illegális hulladéklerakóban végzi.

Jelentsd nálunk, ha szabálytalan hulladékelszállítási apróhirdetést látsz! – A bejelentési űrlap itt!

A Magyarország ügyészsége által közreadott közlemény szerint a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel és férfival szemben, akik apróhirdetésben vállalták veszélyes hulladék és szemét elszállítását.

Vádemelés lett a vége a hulladékszállítási apróhirdetésnek. / Fotó: ugyeszseg.hu

Vádemelés lett a vége a hulladékszállítási apróhirdetésnek. / Fotó: ugyeszseg.hu

Vádemelés oka

A vádirat szerint a vádlottak 2018 szeptemberében egy újságban hirdetést adtak fel kétszer is arról, hogy veszélyes hulladék és szemét elszállítását vállalják. Így kerültek kapcsolatba egy hódmezővásárhelyi lakossal, akivel megállapodtak abban, hogy az ingatlanán levő hulladékot a vádlottak elszállítják. A megállapodásnak megfelelően 2018. szeptember 29-én, a dél körül, a vádlottak az általuk vezetett autóval és utánfutóval megjelentek a megbízó ingatlanánál, ahol felpakolták az építési törmelékből, kerékpárbelsőből, külső gumikból, fóliákból, üvegdarabokból és festékes dobozokból álló hulladékot

Mártély külterületére szállították és egy dűlőúton lepakolták a hulladékot.

A külterületi, mezőgazdasági művelés alatt álló területen mindenféle hulladék elhelyezése tilos.

Nem volt engedélyük

A közel egy tonna hulladék gyűjtésére és szállítására, kezelésére vonatkozó hatósági engedéllyel a vádlottak nem rendelkeztek. A járási ügyészség a vádlottakat hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettével vádolja. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Bízunk az igazságszolgáltatásban, a vádemelés sikerességében, illetve a szabálysértők bűnösségének a bizonyításában.

Forrás: ugyeszseg.hu

You may also like...