Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.
Ez a bejegyzés 3 éve nem volt frissítve és a tartalom elavult lehet.

A Természetvédelmi Őrszolgálat és a környezeti nevelés

A Természetvédelmi Őrszolgálat feladatai ellátása során nagy hangsúlyt fektet a környezeti nevelés gyakorlására. A természetvédelem iránti fogékonyság kialakulásához szükséges már a fiatalokat is megismertetni környezetünk szépségeivel.

Ennek érdekében különböző korosztályoknak nyújt érdekes, tanító jellegű programokat az Őrszolgálat. Az óvodásoknak „Házhoz megy a tanösvény” program keretein belül tart játékos foglalkozást. Az iskolásoknak „Tanösvénytúra” alkalmával mutatja be a természetet, melyet a védett területeken, tanösvények mentén tehetnek meg a gyerekek egy izgalmas túra során.

környezeti nevelés Túra a tanősvényen a Természetvédelmi Őrszolgálat szervezésében. Fotó: Természetvédelmi Őrszolgálat

Túra a tanősvényen a Természetvédelmi Őrszolgálat szervezésében. Fotó: Természetvédelmi Őrszolgálat

Az érettségi előtt álló középiskolásoknak lehetőségük van a kötelező ötven órás közösségi szolgálatukat a Természetvédelmi Őrszolgálat irányítása mellett ellátni. Ezen kívül számos természetvédelmi rendezvényen részt vesznek, ahol különböző játékokkal, feladatlapokkal várják az érdeklődőket.

A Természetvédelmi Őrszolgálat környezeti nevelés programjai irányt lehet érdeklődni az alábbi email címeken:

dios.dora@fori.hu,

termeszetvedelem@fori.hu

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek