Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Nulla hulladék projektem egy éves szülinapi összefoglalója - Hulladekvadasz.hu

Nulla hulladék projektem egy éves szülinapi összefoglalója

Nulla hulladék projektem története úgy kezdődött, hogy picit több mint egy éve találkoztam egy cikkel, ami megmozgatott bennem sok mindent, amit valahol belül már éreztem, de a cikk segítségével tört fel bennem igazán.

Nem elég környezettudatosan gondolkodni, és szelektíven gyűjteni a szemetet, hanem a szemét termelést kell drasztikusan csökkenteni, mert csak így van értelme és valós eredménye az egésznek.
Célomul tűztem ki, hogy még ha nem is sikerül Bea Johnson gyakorlatilag nulla hulladék termelési szintjét elérni, de a magyarországi lehetőségeimhez mérten minimalizálni fogom háztartásom hulladéktermelését, beleértve a szelektív hulladék „termelést” is.

Eltelt egy év, és bizton állíthatom, hogy a kis mikrokörnyezetemben sikeresnek mondhatom az évet ebből a szempontból. A projektem indulásáról itt olvashattok: Kezdetek

Egy gyors statisztika

  • 2016 január – átlagos kommunális hulladék kéthetente 1 db 110l-es kuka + kéthetente 2 db 110l-es szelektív zsák.
  • 2017 január – átlagos kommunális hulladék 3-4 havonta 1 db 110l-es kuka + havonta 1 db 110l-es szelektív zsák.

Ez elég sok mindent elárul a sikerről.

Nem szeretném az egy év eseményeit részletesen leírni, de pár érdekességet felidéznék

  • Gyakorlatilag a háztartásomban felhasználásra kerülő termékek mindegyikét be tudom szerezni csomagolás mentesen, vagy nagy kiszerelésben Gödöllőn. Ehhez kisebb kutatómunkára volt szükség, de hasznosnak bizonyult.
  • Több terméket sikeresen leváltottam házi készítésűvel, melynek receptjeit szintén megtalálhatjátok a blogon.
    Bemutattam jó pár praktikát nektek, arról hogy én mit hogyan csinálok.
  • Volt már szó intim témáról, takarításról, túlvásárlásról, terméktesztekről, ajándékkészítésről, kreativitásról, a fiatalokról – és még sorolhatnám. de a listának még nincs vége, ígérem, hogy 2017-ben is sok érdekes témát fogok feszegetni.
  • Meghívást kaptam több rendezvényre is, ahol a tapasztalataimat megoszthattam más hasonló gondolkodású emberrel.
  • A hulladekvadasz.hu tematikus oldal szerkesztőjétől november elején, felkérést kaptam egy rendszeres rovat indítására, amelyen hetente jelennek meg cikkeim, tippek és ötletek a háztartás hulladéktermelésének minimalizálása témában.  Az oldal szerkesztőjével, egymást segítve, közösen dolgozunk azon, hogy a közvetlen környezetünk élhetőbb, tisztább és zöldebb legyen, és ez a törekvésünk minél több emberhez eljusson.
  • A bloggal egyidejűleg elindítottam a facebook csoportunkat, amely több mint 1700 főre duzzadt, és folyamatosan nő. 2016-ban a csoport 6500 like-t kapott, 49 csoport megosztás, 4800 hozzászólás, 265 képet, 56 videót és 274 linket tettünk közzé.
Nulla hulladék Zero-hulladek.blogspot.hu -on futó nézettségi statisztika.

Zero-hulladek.blogspot.hu -on futó nézettségi statisztika.

Szóval összefoglalva

Köszönöm nektek a támogatást, a közös gondolkodást, és remélem egyre többen leszünk.
További sikeres hulladékcsökkentést kívánok nektek!
Andi

You may also like...