Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Belvárosi híd mellett szemétkupacok rontják Szeged városképét (Frissítve)

Belvárosi híd Csongrád megye fővárosának, Szegednek az egyik hídja. A település újabb bejelentése szerint szemétkupacok rontják a szép város képét a Belvárosi híd melletti játszótéren

Frissítve II.
2017.06.02.

Szeged Megye Jogú Város Polgármesteri Hivatal az alábbi tájékoztatást adta 2017. 05. 15-én a bejelentéssel kapcsolatban.
“Hivatkozva Hatóságunkhoz 2017. március 27. napján érkezett, Szeged, Belvárosi Híd környékén jogellenesen elhelyezett hulladékkal kapcsolatos bejelentésére, az alábbi tájékoztatást adom: Tekintettel arra, hogy a terület az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kezelésében áll, az Önkormányzat az intézkedésüket kérte a terület kitakarítása érdekében.

Az ATIVIZIG 2017. május 2. napján kelt, 1138-0004/2017. ikt.számú levelében arról tájékoztatta az Önkormányzatot, hogy a területről a jogellenesen elhelyezett, kb. 3 m3- vegyes hulladékot 2017. április 24. napján elszállították. Bejelentésüket ezúton is köszönjük!”

Köszönjük Szeged Önkormányzatának a kiváló munkát.


Frissítve I.
2017.04.06.

Szeged Önkormányzata válaszlevelében az alábbit írta:

“Tekintettel arra, hogy a fent megjelölt terület nem önkormányzati tulajdonában áll, a terület kezelőjének intézkedését kérjük arra vonatkozóan, hogy a fentiekben leírt területről és környékéről az illegális hulladék elszállításra kerüljön.”

Köszönjük.


Korábban
2017.03.24.

Belvárosi híd újszegedi oldalán – a kalandpark mellett  – egy játszótér található a fák között és közvetlen mellette tele van szeméttel az avar.

A szemét és a háttérben a Belvárosi híd. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A szemét és a háttérben a Belvárosi híd. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Sziasztok! Szép időben sétálva megyek át a hídon, de minden nap csak azt látom, ahogy kiérek a belvárosból, hogy virít a szemét a fák között kb. 20 méterre egy játszótértől. Nem valami bizalomgerjesztő hogy ez fogja meg az ember tekintetét.”

Hulladék jellege: kommunális, építési, fém.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Belvárosi híd a wikipedia szerint:

A szegedi Belvárosi híd Újszegedet köti össze a Tisza túlpartján fekvő városrészekkel. Minden év májusában itt tartják Szeged Napja alkalmából a hídi vásárt, mely több tízezer látogatót vonz a városba. A hídon számos trolibusz és helyijáratos autóbusz halad.

A várost elpusztító árvíz után Szeged teljes újjáépítésének fontos része volt – a már 1787-ben felvetődött – állandó közúti Tisza-híd megépítése. 1880. július 1-jén kiadták a pályázati feltételeket és útmutatót. 1880 decemberében kezdődött a híd építése – Feketeházy János és Gustave Eiffel tervei alapján. 1881-ben a Tisza áradása miatt ideiglenesen leállították a munkálatokat. 1883. április 19-re elkészült a medernyilás vasszerkezete, szeptember 1-jén elkezdődtek a próbaterhelések, előbb a IV. és II, majd a III. és I. nyílásokat terhelték. A próbaterhelések szeptember 15-én egy 20 tonnás kocsi áthaladásával fejeződtek be. Másnap (1883. szeptember 16.) átadták a hidat.
1944. szeptember 3-án légitámadás miatt részben megsemmisült,[1] majd október 9-én az oroszok elől visszavonuló német csapatok a hidat felrobbantották.
A roncseltávolítás 1946 tavaszán kezdődött, az új híd építése 1947 tavaszán. Az acélszerkezet gyártását a Győri Wagongyár, a Ganz-gyár, és több kisebb műhely végezte. A hidat a MÁVAG szerelte össze. 1948-ban átadták a forgalomnak.

Forrás: wikipedia

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek