Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Belvárosi híd mellett szemétkupacok rontják Szeged városképét (Frissítve) - Hulladekvadasz.hu

Belvárosi híd mellett szemétkupacok rontják Szeged városképét (Frissítve)

Belvárosi híd Csongrád megye fővárosának, Szegednek az egyik hídja. A település újabb bejelentése szerint szemétkupacok rontják a szép város képét a Belvárosi híd melletti játszótéren

Frissítve II.
2017.06.02.

Szeged Megye Jogú Város Polgármesteri Hivatal az alábbi tájékoztatást adta 2017. 05. 15-én a bejelentéssel kapcsolatban.
„Hivatkozva Hatóságunkhoz 2017. március 27. napján érkezett, Szeged, Belvárosi Híd környékén jogellenesen elhelyezett hulladékkal kapcsolatos bejelentésére, az alábbi tájékoztatást adom: Tekintettel arra, hogy a terület az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kezelésében áll, az Önkormányzat az intézkedésüket kérte a terület kitakarítása érdekében.

Az ATIVIZIG 2017. május 2. napján kelt, 1138-0004/2017. ikt.számú levelében arról tájékoztatta az Önkormányzatot, hogy a területről a jogellenesen elhelyezett, kb. 3 m3- vegyes hulladékot 2017. április 24. napján elszállították. Bejelentésüket ezúton is köszönjük!”

Köszönjük Szeged Önkormányzatának a kiváló munkát.


Frissítve I.
2017.04.06.

Szeged Önkormányzata válaszlevelében az alábbit írta:

„Tekintettel arra, hogy a fent megjelölt terület nem önkormányzati tulajdonában áll, a terület kezelőjének intézkedését kérjük arra vonatkozóan, hogy a fentiekben leírt területről és környékéről az illegális hulladék elszállításra kerüljön.”

Köszönjük.


Korábban
2017.03.24.

Belvárosi híd újszegedi oldalán – a kalandpark mellett  – egy játszótér található a fák között és közvetlen mellette tele van szeméttel az avar.

A szemét és a háttérben a Belvárosi híd. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A szemét és a háttérben a Belvárosi híd. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Sziasztok! Szép időben sétálva megyek át a hídon, de minden nap csak azt látom, ahogy kiérek a belvárosból, hogy virít a szemét a fák között kb. 20 méterre egy játszótértől. Nem valami bizalomgerjesztő hogy ez fogja meg az ember tekintetét.”

Hulladék jellege: kommunális, építési, fém.

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Belvárosi híd a wikipedia szerint:

A szegedi Belvárosi híd Újszegedet köti össze a Tisza túlpartján fekvő városrészekkel. Minden év májusában itt tartják Szeged Napja alkalmából a hídi vásárt, mely több tízezer látogatót vonz a városba. A hídon számos trolibusz és helyijáratos autóbusz halad.

A várost elpusztító árvíz után Szeged teljes újjáépítésének fontos része volt – a már 1787-ben felvetődött – állandó közúti Tisza-híd megépítése. 1880. július 1-jén kiadták a pályázati feltételeket és útmutatót. 1880 decemberében kezdődött a híd építése – Feketeházy János és Gustave Eiffel tervei alapján. 1881-ben a Tisza áradása miatt ideiglenesen leállították a munkálatokat. 1883. április 19-re elkészült a medernyilás vasszerkezete, szeptember 1-jén elkezdődtek a próbaterhelések, előbb a IV. és II, majd a III. és I. nyílásokat terhelték. A próbaterhelések szeptember 15-én egy 20 tonnás kocsi áthaladásával fejeződtek be. Másnap (1883. szeptember 16.) átadták a hidat.
1944. szeptember 3-án légitámadás miatt részben megsemmisült,[1] majd október 9-én az oroszok elől visszavonuló német csapatok a hidat felrobbantották.
A roncseltávolítás 1946 tavaszán kezdődött, az új híd építése 1947 tavaszán. Az acélszerkezet gyártását a Győri Wagongyár, a Ganz-gyár, és több kisebb műhely végezte. A hidat a MÁVAG szerelte össze. 1948-ban átadták a forgalomnak.

Forrás: wikipedia

You may also like...