Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Hulladékkáosz az elitkerület szélén (videóval)

Hulladékkáosz alakult ki II. kerületben, a Patakhegyi utca végén, ahol régen nyaralóépületek voltak. A korábbi épületeket lebontották. A bejelentő szerint elképesztő helyzet uralkodik a területen.

A videóbejelentésben jól látszanak a kaotikus állapotok. A II. kerület illegális szeméttelepe, ahol videólejátszótól egészen a játszótéri csúszdáig minden megtalálható.

A bejelentés szövege
“Sziasztok! A videót és még pár képet küldök a  II. kerület Emelkedő utca és a Patakhegyi utca végéről (47.576404, 18.954451).  Több hektáron ilyen, őskáosz az elitkerület szélén.”

Hulladékkáosz az erdő közepén. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladékkáosz az erdő közepén. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: kommunális, zöldhulladék, elektronikai.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Budapest II. kerülete

Budapest II. kerülete a budai oldalon található. Területe: 36,34 km², ebből belterület 22,64 km², külterület: 13,70 km². Buda északi részén terül el, északon és északkeleten a III. kerület, keleten a Duna folyam, azáltal a XIII. kerület és az V. kerület, délen az I. kerület és a XII. kerület határolja, míg nyugaton szomszédai Budakeszi, Nagykovácsi és Remeteszőlős, északnyugaton pedig Solymár.

Fekvése

A II. kerület hegyes-dombos területen fekszik, egyedülálló módon közel a belvároshoz, így könnyen az ország egyik legelőkelőbb lakóövezetévé nőtte ki magát. Itt található többek között a Rózsadomb, Pasarét, Törökvész, Vérhalom vagy Kurucles. A kerület két jól elkülöníthető részből áll. Az északi (II/A kerület) és a déli rész között a Hűvösvölgy képez szűk átjárót. A Budai Tájvédelmi Körzet jelentős hányadát foglalja el, ahol szigorúan védett erdők, hegyek, növények találhatóak. Számos jelentős hegycsúcs található a kerületben, mint a Nagy-Hárs-hegy (454 m), Vihar-hegy (453 m), Felső-Kecske-hegy (443 m) vagy a Látó-hegy (376 m) például. A kerület ütőeréül a Szilágyi Erzsébet fasor – Hűvösvölgyi út – Hidegkúti út útvonal, a Budakeszi út, illetve a Margit körút, Bem rakpart, Árpád fejedelem útja szolgál. A forgalmasabb utcák közé tartozik a Törökvész út, Bimbó út, Kapy út, Felső Zöldmáli út, Szépvölgyi út, Fillér utca, Pasaréti út, Pusztaszeri út, Gábor Áron utca, Kuruclesi út, Máriaremetei út, Nagykovácsi út, Ördögárok út. Tömegközlekedéssel a kerület minden pontja könnyen elérhető.

A legnagyobb csomópontok a Széll Kálmán tér, ahol a 2-es metró és a 4-es, valamint a 6-os villamos is elérhető, illetve a II/A kerületet kiszolgáló hűvösvölgyi busz-, és villamosvégállomás. A kerület legfontosabb közlekedési eszköze a 61-es villamos Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér között.

Forrás: wikipedia

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek