Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Volt palotai piac - MÁV Romboló #2 (videóval) - Hulladekvadasz.hu

Volt palotai piac – MÁV Romboló #2 (videóval)

Volt palotai piac címmel, egy minden szempontból lesújtó állapotokat idéző résszel, újra jelentkezik a MÁV Romboló mini rovat. Nap mint nap az itt tömegközlekedőket és a vasúton utazókat is megdöbbenésre késztetnek az itt látottak.

Volt palotai piac

A volt palotai piachoz tartozó 4 db ingatlan összképe. Lehangoló. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A területen 2013-ban zárták be és bontották le a „Novák piac” névre hallgató – 4 db szomszédos kis épülettel együtt – 4000m2 alapterületű ingatlant, amely ezek után teljes egészében a XV. kerületi Önkormányzat tulajdonába került. Azóta a „Rákospalota-Újpest vasútállomás és a volt Novák Piac területének rendezése, környezetének fejlesztése” elnevezés alatt kezelik ezt a rehabilitálási ügyet, ami a vasútállomás környezetének rehabilitálását, a vasúti megálló közelében kisvárosias léptékű, a közösségi közlekedéshez kapcsolódó funkciókat magába foglaló intermodális csomópont, P+R parkoló kiépítését és a terület tulajdonviszonyainak rendezését jelenti. Azonban semmilyen munka nem kezdődött még el a területen mind a mai napig.

A jelenlegi helyzet minden szempontból tragikus, szó szerint nyomorultak itt a körülmények, ami a kerületre nézve rendkívül rossz hírt keltő. A felüljáró alatti részen a földdel egyenlővé tett piac lepusztult kihaltsága nyomasztó, szemét és földhalmok vannak itt-ott, köztük néhol felszedve a beton is. Míg a szomszédos romos és vélhetően illegálisan lakott ingatlanok leginkább egy nyomortelepre emlékeztetnek. A betonkerítés előtti lepusztult téglalap alakú kis épület van a legtragikusabb állapotban. Nyílászárók és néhol falak nélkül szeméttárolásra használják és már fel is gyújtották korábban. Az ”udvarban” lévő házak minden bizonnyal mély szegénységben élőkkel lakottak, erre utalnak a jellegzetes nejlon és textil ”nyílászáró megoldások” és az udvar eltorlaszolása. Azt talán mondani sem kell, hogy az összes kis épületen ember nagyságú graffitik díszelegnek, ahogy az ilyenkor lenni szokott.

Volt palotai piac tarthatatlan állapotára való tekintettel minél előbb szükséges lenne a meglévő tervek alapján a terület rehabilitálása.

[codepeople-post-map]

You may also like...