Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Vác határában pofátlan szemétlerakás

Vác belvárosból a Rádi úton haladva, vagy a 2-es fő út Rádi lehajtónál közvetlen az út mellé kezdték lerakni a szemetet. Pár köbméter cserép, rohadó zöldhulladék műanyag zsákokban, kiégett ágy, de mosdókagyló is megtalálható a háztartási szemét mellett.

Vác határában nem éppen rózsásak a környezeti állapotok. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Vác határában nem éppen rózsásak a környezeti állapotok. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Sziasztok! Erre a helyre eddig is hordták a sittet, hol az árokba, hol csak simán a mellékútra öntötték. Sokat autózom erre, nemrég tűnt fel, hogy most már célpont lett az illegális szemétlerakásnak. A legutolsó kupacot közvetlenül a fő út mellé helyezték el. A látványa gusztustalan és felháborító, remélem minél hamarabb elviszik a megfelelő helyre.”

Hulladék jellege: kommunális, építési, zöldhulladék.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Vác

Vác városa Pest megyében, a Duna bal partján található. A Dunakanyar központjaként ismert település Pest megye ötödik legnagyobb lélekszámmal rendelkező városa, egyúttal vonzó idegenforgalmi célpont. Egyrészt tizedfél évszázados történelme, másrészt gazdag kulturális élete miatt. Katolikus püspöki székhely, a Váci egyházmegye központja.

De mit számít ez ha 5 perc autózással a város határát átlépve a szomszéd település, Rád felé haladva közvetlenül az út mellé hordják egyesek a szemetet. Akik Rádról járnak munkába minden nap elautóznak a látvány mellett. A Google Maps 2014-es fotóján jól látszik hogy akkor még ilyen probléma nem volt.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek