Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Diósd határában pofátlan szemetelés a tiltótábla ellenére (Frissítve)

Diósd határából pofátlan szemetelésről kaptunk bejelentést egy helyi lakostól. A tiltótábla ellenére a szemetelő közvetlenül a tábla mellé helyezte ki feleslegessé vált kacatjait.

Frissítve
2017.04.29.

Diósd Önkormányzatától kapott tájékoztatás szerint a területről az illegálisan kihelyezett hulladékot elszállították.

Az önkormányzattól kapott tájékoztatás:
“A bejelentésen szereplő szemétkupac, egy lakossági összefogás általi akció keretében összegyűjtött hulladék, amit a környék tisztán tartásáért tartottak. 
Az összegyűjtött hulladékot a múlt hét közepén az Önkormányzat már elszállította, saját költségén.”

Gratulálunk a villámgyors takarításért. Köszönjük a Diósd Önkormányzatának a munkáját.


Korábban
2017.04.28.

Nem az első ilyen esetről van szó. Szinte már tipikus, mintha direktbe oda helyeznék ki a szemetelők. Nem számít nekik semmi, csak a szeméttől minél hamarabb váljanak meg. Diósd korábbi bejelentéseit ide kattintva érhetőek el.

Diósd - "NE TEDD IDE a szemetet és a kerti hulladékot MI SE VISSZÜK HOZZÁD!" - figyelmeztető szöveg a táblán. / Fotó: hulladekvadasz.hu

“NE TEDD IDE a szemetet és a kerti hulladékot MI SE VISSZÜK HOZZÁD!” – figyelmeztető szöveg a táblán. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentő szövege
“Sziasztok! Bicajozás közben jártam erre és fel se tudom fogni mi járhatott az elkövető fejében, amikor pont ide vitte ki a szemetét. Remélem a hatóságok elkapják, és jól meg is büntetik. Nem ember az ilyen.”

Diósd Fotó: hulladekvadasz.hu

Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: kommunális, építési, autógumi.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak. 

Köszönjük a bejelentést!


Diósd a wikipedia szerint:

Diósd (németül: Orasch) város Pest megyében, az Érdi járásban.

Fekvése
Érd, Törökbálint és Budapest között fekvő település.

Története
Diósd nevét 1278-ban Gyog írásmóddal, mint Diódi nemesek birtokát említette egy oklevél. 1293-1294-ben Berki Tamás birtoka volt. 1323-ban Károly Róbert király Diódot, mint az örökös nélkül elhalt Berki Tamás faluját István visegrádi várnagynak adományozta. 1334-ben a budai főesperességhez tartozó egyházának papja a pápai tizedjegyzék szerint 4 garas pápai tizedet fizetett. Luxemburgi Zsigmond idejében említik a diósdi várat, és 1417-ben is említenek egy Diósdnál lévő erődöt. Temploma is volt, a Szent Bertalan-templom.

Diósd ma telepített község Budától délnyugatra.

1910-ben 896 lakosából 522 magyar, 357 német, 12 szlovák volt. Ebből 881 római katolikus, 8 református, 6 evangélikus volt. A 20. század elején Fejér vármegye Váli járásához tartozott. 2007-ben került a Budaörsi kistérségből az újonnan megalakuló Érdi kistérségbe, majd az Érdi járás része lett. A közigazgatási és igazságügyi miniszter javaslatára 2013. július 15. napján városi címet kapott.

Nevezetességei
Rádió- és Televíziómúzeum
Egykori kőbánya, benne a Diósdi Római-barlang
Tájház
Szent Gellért Templom
Kaptárkövek, Kaptárkői 2. sz. forrásbarlang, Kaptárkői-barlang

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek