Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Raklap bútor készítés - Kerti ülőgarnitúra – #6 DIY - Hulladekvadasz.hu

Raklap bútor készítés – Kerti ülőgarnitúra – #6 DIY

Raklap bútor készítés folyamatát mutatja be László Zoltán újrahasznosítás jellegével a Kreatív Hobbik csoport legújabb DIY (csináld magad) rovatában.

Saját készítésű kerti ülőgarnitúra a kertünk díszévé válhat, nem csak azért mert mi készítettük el, hanem mert igazán trendi és környezetbarát is egyben. De amit mindenképpen ki kell emelnünk, hogy készítésével egyben újra is hasznosítunk.

Készítette: László Zoltán
Elkészítési idő: 1 nap.

Szükséges anyagok:

  • Raklapok (1 pad = 3 raklap,  1 asztal = 3 raklap)
  • Cseresznye színű lakk
  • Átlátszó lakk
  • Csónak lakk
  • Ecset
  • Perzselő
  • Kézi csiszoló
  • Csavarok
  • 34 cm-es deszka

Raklap bútor készítés folyamata:
Mielőtt elkezdtem  volna a raklapok darabolását és összerakását egy perzselővel leégettem az összes raklap minden oldalát. Ezután átcsiszoltam az egészet egy kisebb otthoni kézi csiszoló géppel.

Ezután jöhetett az összeállítás: Egy padhoz 3 raklapra van szükség. Két raklapot elvágtam a felénél kicsit nagyobb darabban úgy hogy még maradt két lába.

Ezeket egymás tetejére téve összecsavaroztam majd a harmadik raklapot úgy szedtem szét, hogy a 2 lábát leszedtem és az egyiket egyből vissza is fogattam a megmaradt láb mellé.  Ez lett a háttámlája a padnak. Ezt lábakkal felfelé odafogattam a másik két már összefogott raklap hátsó részére. Így már össze is állt a jelenlegi forma. 🙂

Már csak a lakkozás maradt. Ezt én cseresznye színű Köber lakkal kentem le. Két réteg színes lakkot és egy réteg színtelen fedő lakkot kapott.

Az asztalnál  ugyan ez az eljárás. Itt 3 raklapot vágtam el ugyanarra a méretre, mint a padoknál. Azért kell a 3db raklap, mert az asztalnak magasabbnak kell lennie a padnál.

Az asztallapot én egy régi kb 34 centis deszkából készítettem el. Két darabot  vágtam le olyan hosszúra, hogy a raklapok mindkét hosszabb oldalán ki lógjon 5-5 centivel. Ehhez azért nem írok méretet, mert ez a raklapoktól és embertől függ ki mennyire szeretné, hogy menyivel legyen nagyobb a lap az asztal többi részénél. A lakkozás is ugyanúgy történt, mint  a  padoknál, annyi különbséggel, hogy az utolsó réteg lakk itt fényes csónak lakk volt.  Ez jobban is néz ki és tartósabb is.

A fennmaradó darabokat felhasználtam virágtartónak.

A fa korongokat univerzális szilikonnal rögzítettem az OSB laphoz, a nagyobbakat a biztonság kedvéért száradásig csavarral is rögzítettem, újrahasznosítva ezzel megmaradt fakorongokat.

A raklap bútor készítés folyamatát bemutató anyagunk igazán egyszerűen mutatja be, hogy hogyan és mivel tudunk igazán nagyszerűt alkotni, illetve saját kertünket egyedivé tenni. László Zoltánnak gratulálunk az általa elkészített kerti ülőgarnitúrához.

Raklap bútor készítés eredménye igazán impozáns. Gratulálunk a készítőnek. / Fotók: László Zoltán

Raklap bútor készítés eredménye igazán impozáns. Gratulálunk a készítőnek. / Fotók: László Zoltán

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve.

Sok sikert kíván a DIY-projektekhez a Kreatív hobbik csoport!

You may also like...