Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Összefogás a Víz világnapján kékek a zöldekkel - Hulladekvadasz.hu

Összefogás a Víz világnapján kékek a zöldekkel

A Víz világnapja alkalmából egy rendhagyó szemétszedési eseményt rendeztünk meg közösen  a Pest megyei Rendőrkapitányság bűnmegelőzési osztályával .

A „Kékek a Kék bolygóért akció lényege az volt, hogy a fiatal generáció (és természetesen mindenki ) figyelmét felhívjuk a   a környezetünk és állatvédelem fontosságára.

A szemét szedési akció egyszerre 3 helyszínen zajlott  , így több középiskolás egyszerre tisztította meg a Duna menti part szakaszokat a Hulladákvadász applikácónkon keresztül bejelentett  illegális lerakatoktól Dunakeszi, Vác és Százhalombatta területén.

És hogy miért is volt ez fontos pont a Víz Világnapján ? A szemünknek szinte   láthatatlan,  felszín alatti víz, a  bolygónk egyik legfontosabb kincse. A világ elérhető ivóvíz készletének szinte egészét ez teszi ki, azonban az éghajlatváltozás és főleg a talajszennyezés miatt egyre nagyobb veszélybe van ez a felbecsülhetetlen értékünk . A természetbe kidobott főként kommunális és egyéb a környezetünkre mindenképpen káros hulladék bomlása folyamán a veszélyes anyagok , mérgek, és az idővel darabjaira hullott  mikroműanyagok könnyen bekerülhetnek a táplálékláncba így a mi tányérunkon lévő ételekbe is ….Azonban ezzel a ténnyel kevesen vannak tisztában … meg A felszíni vizekkel ellentétben a talajvizek szennyezettsége sajnos elég kevés figyelmet kap Ezért is volt kiemelten fontos  , hogy a Víz Világnapja alkalmából felhívjuk közösen a figyelmet a felszín alatti vizek nélkülözhetetlen szerepére és megóvására.

Környezetünk védelméhez az állatok  is hozzátartoznak így az egzotikus állatok és azok élőhelyüknek megóvása is fontos szerepet kapott ezen a napon . Dunakeszin a középiskolás diákok a szemét szedés mellett ezen ritka állatfajokat megtekinthették sőt meg is foghatták illetve hasznos tanácsokat kaphattak helyes tartásukkal kapcsolatban.  Ebben segítséget Demeter Attila egzotikus állat szakértőtől és Megyeri Balázs azaz magyar Aquaman-től kaphattak ami még izgalmasabbá tette az amúgy is élményekkel teli programot.

 

Az eseménydús és eredményes nap zárásaképpen pedig a középiskolás diákok egy vízcsepp alakú flashmobbal hívták fel a figyelmet a víz fontosságára Dunakeszi Katonadomb területén .

Megtiszteltetés volt számunkra,  hogy a kékek minket zöldeket választottak ezen fantasztikus programban való közös együttműködésre és hogy a Hulladékvadász applikációnkat segítségével és a közös összefogással  újabb területek tisztulhattak meg.

Az akciónak azonban közel sincs ezzel vége ,  folytatjuk tovább , együtt közösen , hisz tudjátok:

„Olyan nincs, hogy a más szemete! Mindannyian ugyanazon a földön élünk!”?

Az akcióról  teljes videót itt tekinthetitek meg : http://https://rtl.hu/zoldhirek/2022/03/22/viz-vilagnapja-magyarorszag

 

You may also like...