Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Zuglói szelektív vérlázító látványa (Frissítve) - Hulladekvadasz.hu

Zuglói szelektív vérlázító látványa (Frissítve)

Zuglói szelektív vérlázító látványa a környékbelieknek már megszokottnak mondható. A helyszín problémája havonta fel-fel ugrik különböző zuglói facebookos csoportokban is.

Frissítve
2017.06.19.

A bejelentőtől kapott legújabb fotójával frissítjük a bejelentést, illetve az FKF Nonprofit Zrt. levelével.

2017.06.19. reggeli állapotok a feltehetőleg a kerületben zajló lomtalanítási állapotok miatt. / Fotó: hulladekvadasz.hu

2017.06.19. reggeli állapotok a feltehetőleg a kerületben zajló lomtalanítási állapotok miatt. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az FKF Nonprofit Zrt. az alábbi tájékoztatást adta a bejelentésben szereplő zuglói szelektív hulladékgyűjtővel kapcsolatban:

„Tájékoztatunk, hogy a bejelentésben megjelölt helyszínen a gyűjtőszigetet az illetékes hulladékszállítási üzem munkatársai hetente három alkalommal takarítják. A sziget környékén sajnos rendszeres a szemétlerakás. Az illegálisan lerakott hulladékok elszállítása Társaságunknak jelentős, és ismétlődő költséget jelent, továbbá sok élőmunka ráfordítás szükséges. Munkatársaink folyamatosan nap mint nap tapasztalják, hogy a helyszín illegálisan lerakott hulladékkal van tele, a letakarításokat követően rövid időn belül megjelennek az újabb illegális lerakások. Ennek ellenére megszüntetését nem tartjuk célszerűnek, mert az üveggyűjtésre a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés nem terjed ki, az üvegek gyűjtése továbbra is a közterületen elhelyezett szelektív hulladékgyűjtő szigeten történik. 

Tájékoztatjuk, hogy munkatársainknak a vonatkozó belső szabályzataink alapján csak a gyűjtősziget tartályai körüli egy méteres sávban van takarítási kötelezettsége. Az ezen kívüli területekről a tulajdonos megrendelése esetén szállítjuk el az illegálisan kihelyezett hulladékot. A sziget visszavonását a kerületi önkormányzat sem tartja kívánatosnak. Társaságunk nem rendelkezik hatósági jogkörrel, az illegálisan szemetelők ellen nem járhatunk el, még tettenérés esetén sem.
Véleményünk szerint a szigetek állapota az arra hatósági jogkörrel rendelkező szervezetek gyakoribb ellenőrzéseivel, illetve térfigyelő kamerák kihelyezésével lenne javítható. A gyűjtőszigetek létesítését az önkormányzatok engedélyezik, ők döntenek a visszavonásukról is.”

Mindenkinek a figyelmét szeretnénk felhívni, hogy a kialakult állapotokról nem az FKF tehet, hanem azok környékbeli lakosok, akik képtelenek a szelektív hulladékgyűjtőt rendeltetésszerűen használni. Reméljük a kulturális problémák idővel megoldódnak. Az FKF Nonprofit Zrt.-nek köszönjük a választ és további jó munkát kívánunk bármennyire is szélmalomharc is ez.


Korábban
2017.06.06.

Sokakat zavar, hogy egyes egyének túl, vagy túl rosszul érzelmezik a szelektív szót, illetve a szelektív hulladékgyűjtő tárgyának a létét. A probléma nem csak Budapest Zugló kerületére jellemző, hanem országos probléma. Több településen, ahol a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés elindult ott folyamatosan számolják fel az ilyen és ehhez hasonló szelektív szigeteket.

Zuglói szelektív vérlázító látványa. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Zuglói szelektív vérlázító látványa. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Az adott helyszínen szemétkupac szelektív ponton. Időpont: 2017.06.05. helyszín: XIV kerület Kacsóh Pongrác út 125 és Rákospatak utca sarok. Probléma állandóan visszatér.”

Az FKF Nonprofit Zrt. szállítja el a szelektív kukák tartalmát és jogilag a szervezetnek kell eljárnia a terület egy méteres körzetének tisztán tartásában. A probléma megoldása sajnos egyértelmű, fel kell számolni a szelektív hulladékszigetet, ha lehetőség van rá.

Hulladék jellege: kommunális.

[codepeople-post-map]

Zuglói szelektív körüli bejelentést továbbítjuk az aktuális szervekhez.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

You may also like...