Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Zuglói szelektív vérlázító látványa (Frissítve)

Zuglói szelektív vérlázító látványa a környékbelieknek már megszokottnak mondható. A helyszín problémája havonta fel-fel ugrik különböző zuglói facebookos csoportokban is.

Frissítve
2017.06.19.

A bejelentőtől kapott legújabb fotójával frissítjük a bejelentést, illetve az FKF Nonprofit Zrt. levelével.

2017.06.19. reggeli állapotok a feltehetőleg a kerületben zajló lomtalanítási állapotok miatt. / Fotó: hulladekvadasz.hu

2017.06.19. reggeli állapotok a feltehetőleg a kerületben zajló lomtalanítási állapotok miatt. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az FKF Nonprofit Zrt. az alábbi tájékoztatást adta a bejelentésben szereplő zuglói szelektív hulladékgyűjtővel kapcsolatban:

“Tájékoztatunk, hogy a bejelentésben megjelölt helyszínen a gyűjtőszigetet az illetékes hulladékszállítási üzem munkatársai hetente három alkalommal takarítják. A sziget környékén sajnos rendszeres a szemétlerakás. Az illegálisan lerakott hulladékok elszállítása Társaságunknak jelentős, és ismétlődő költséget jelent, továbbá sok élőmunka ráfordítás szükséges. Munkatársaink folyamatosan nap mint nap tapasztalják, hogy a helyszín illegálisan lerakott hulladékkal van tele, a letakarításokat követően rövid időn belül megjelennek az újabb illegális lerakások. Ennek ellenére megszüntetését nem tartjuk célszerűnek, mert az üveggyűjtésre a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés nem terjed ki, az üvegek gyűjtése továbbra is a közterületen elhelyezett szelektív hulladékgyűjtő szigeten történik. 

Tájékoztatjuk, hogy munkatársainknak a vonatkozó belső szabályzataink alapján csak a gyűjtősziget tartályai körüli egy méteres sávban van takarítási kötelezettsége. Az ezen kívüli területekről a tulajdonos megrendelése esetén szállítjuk el az illegálisan kihelyezett hulladékot. A sziget visszavonását a kerületi önkormányzat sem tartja kívánatosnak. Társaságunk nem rendelkezik hatósági jogkörrel, az illegálisan szemetelők ellen nem járhatunk el, még tettenérés esetén sem.
Véleményünk szerint a szigetek állapota az arra hatósági jogkörrel rendelkező szervezetek gyakoribb ellenőrzéseivel, illetve térfigyelő kamerák kihelyezésével lenne javítható. A gyűjtőszigetek létesítését az önkormányzatok engedélyezik, ők döntenek a visszavonásukról is.”

Mindenkinek a figyelmét szeretnénk felhívni, hogy a kialakult állapotokról nem az FKF tehet, hanem azok környékbeli lakosok, akik képtelenek a szelektív hulladékgyűjtőt rendeltetésszerűen használni. Reméljük a kulturális problémák idővel megoldódnak. Az FKF Nonprofit Zrt.-nek köszönjük a választ és további jó munkát kívánunk bármennyire is szélmalomharc is ez.


Korábban
2017.06.06.

Sokakat zavar, hogy egyes egyének túl, vagy túl rosszul érzelmezik a szelektív szót, illetve a szelektív hulladékgyűjtő tárgyának a létét. A probléma nem csak Budapest Zugló kerületére jellemző, hanem országos probléma. Több településen, ahol a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés elindult ott folyamatosan számolják fel az ilyen és ehhez hasonló szelektív szigeteket.

Zuglói szelektív vérlázító látványa. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Zuglói szelektív vérlázító látványa. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Az adott helyszínen szemétkupac szelektív ponton. Időpont: 2017.06.05. helyszín: XIV kerület Kacsóh Pongrác út 125 és Rákospatak utca sarok. Probléma állandóan visszatér.”

Az FKF Nonprofit Zrt. szállítja el a szelektív kukák tartalmát és jogilag a szervezetnek kell eljárnia a terület egy méteres körzetének tisztán tartásában. A probléma megoldása sajnos egyértelmű, fel kell számolni a szelektív hulladékszigetet, ha lehetőség van rá.

Hulladék jellege: kommunális.

Zuglói szelektív körüli bejelentést továbbítjuk az aktuális szervekhez.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek