Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Zuglói ELMŰ épület mellett illegális szemétlerakó

Zuglói ELMŰ épület mellett illegális szemétlerakó alakult ki, ami már évek óta gyötri a környéken élőket, mindez egy forgalmas útszakaszon a Kerepesi úton.

A zuglói hulladékvadász a bejelentésében felvett pár igen komoly kérdést. Többek közt, hogy lehetőség van-e rá, hogy egy tiltótábla kihelyezésével megakadályozzák a szemétlerakást, illetve milyen közegészségügyi problémával járhat az állandóan kialakuló hulladék felgyülemlése?

Jelenlegű állapotok a Kerepesi út 54-es szám előtt. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Jelenlegű állapotok a Kerepesi út 54-es szám előtt. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A helyszínen évek óta ezek az állapotok uralkodnak. Van, hogy elszállítja az aktuális szerv a szemetet, de hamar ismét összegyűlik egy tetemes mennyiség, mindez a Kerepesi út csúcsforgalma mellett zajladik.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadász! Érdeklődnék, hogy milyen módon lehetne felszámolni a napról napra bővülő szemétkupacot egy lakóház előtti, de kissé félreeső részen? Mondhatni illegális szemétlerakóvá avanzsálódott az elmúlt hónapok során. Hogy lehetne elérni, hogy a “SZEMÉTLERAKÁS HATÓSÁGILAG TILOS!” vagy hasonló tiltást jelző tábla/felirat kikerüljön? Illetve mivel büdös és fertőzés veszéllyel is jár, miként lehetne ezt az állapotot mielőbb megszüntetni. A hulladékkupac a XIV. kerületben a Kerepesi út 54.-es szám előtt található.”

Az ELMŰ épület és a hulladékelszállításra kijelölt terület, ami legtöbb esetben szemétdombként üzemel. / Fotó Google Maps

Az ELMŰ épület és a hulladékelszállításra kijelölt terület, ami legtöbb esetben szemétdombként üzemel. / Fotó Google Maps

Hulladék jellege: kommunális, építési.

ELMŰ épület melletti helyszínnel kapcsolatban érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatoknak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek