Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Fűtési szezon kezdete, avagy a gyárként füstölő lakóingatlan - Hulladekvadasz.hu

Fűtési szezon kezdete, avagy a gyárként füstölő lakóingatlan

A fűtési szezon kezdete sokaknak már egyet jelent az egészségtelen levegővel, a légúti megbetegedésekkel, ami általában összefügg a házi hulladékégetéssel.

A füst, ami megmérgezi mindennapjainkat, ami megbetegít. Az előző téli időszakra jellemző volt, hogy hétről hétre újabb és újabb településeken vezették be a szmogriadót. Sokan elsőre a településeinken közlekedő gépjárművekre gondolnak, sajnos tévesen. Legtöbb esetben a lakosság helytelen tüzelési kultúrája okozza a legfőbb problémát, az egészségkárosító szmogot.

Félelmetesen hosszú a betegségek sora, amit a hulladékok égéstermékei idéznek elő. Belégzés esetén a légzésfunkciót gyengítik, a tüdőből közvetlenül a véráramba kerülve okoznak krónikus megbetegedést. Amit nem lélegeztünk be, az lecsapódik a növényzetre, a termőtalajra, és étkezés során kerül az állati, emberi szervezetbe. – Forrás levego.hu

Egy elkeseredett lakó vette lencsevégre az alábbi képsorokat, ami Budapest XVI. kerület Csömöri útja mellett rögzített.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Láttam nem is olyan régen az avarégetés képüket a facebookon. Rögtön eszembe jutottak Önök, mikor megláttam ezt a hatalmas füstöt, amit videón küldök Önöknek. Az időpont most kora este, 2017.11.15. 18:14 perc volt. Sajnos nem ez az első eset, hogy ebből a házból ekkora füst jön, de most tudtam csak felvenni. Közel lakom és most jött meg a hideg idő, így újra megy itt a füstölés. Véleményem szerint ez azért veszélyes, mert ez a – minden bizonnyal mérgező – füst egyenesen a szomszédos lakótelep fele száll, ahol sok család, idősek és gyerekek élnek. Legyenek kedvesek segíteni, mert ennek a tevékenységnek mielőbb véget kell vetni, hogy minél kevesebb ember életét szennyezze ezután!  Ekkora füst nem lehet egyszerű fűtés/tüzelés eredménye, minden bizonnyal szabálytalan.”

[codepeople-post-map]

A fűtési szezon közepette mit tehetünk olyan esetekben, ha hasonlót tapasztalunk?

  • A tűzoltóság (105) vagy rendőrség (107) segítségét kérhetjük.
  • Forduljunk a járási hivatalhoz vagy a környezetvédelmi felügyelőséghez postai levélben. A közérdekű bejelentés illetékmentes. Ide vonatkozó jogszabályok: 2004. évi XIX. törvény 141-143. §-a, az 1995. évi LIII. törvény 97. § (2) bekezdése, és a 306/2010. kormányrendelet.

Semmiképpen se szenvedjen a füsttől! Ne betegedjen meg mások felelőtlenségétől, illetve ne hagyja, hogy mások megbetegedjenek a hulladékégetőktől!


Az hulladekvadasz.hu-t üzemeltetője, a JÖN Alapítvány „Ne égess, komPOSZTál!” kampányt hirdetett az avarégetés ellen. Ehhez létrehoztunk facebookon egy KomPOSZTolok facebook csoportot, ahol bárki hasznos tudást kaphat a témában illetékes szakértőinktől.

Hulladékégetés témakörében is több figyelemfelkeltő cikkel, poszttal készülünk a közeljövőben. Fontosnak tartjuk a lakosság tájékoztatását a problémák elkerülése véget.

You may also like...