Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Török Flóris utca bolt mellé helyezett szemét

A Török Flóris utca bolt mellé helyezettek ismeretlenek több zsák szemetet. Nincs ennél bosszantóbb ugye, amikor az ember portájára hordják a hulladékot.

Frissítve
2018.03.12.

Az illetékes önkormányzattól az alábbi tájékoztatást kaptuk
“Tisztelt Hulladékvadász! Tájékoztatom, hogy a Budapest XX. kerület, Török Flóris utcai pavilonok mellé lerakott illegális hulladékkal kapcsolatos bejelentés ügyében írásos megkeresést intéztünk a terület tulajdonosa, a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház felé a szükséges intézkedések megtétele céljából. “

Köszönjük az illetékes szervek munkáját!


Korábban
2018.02.13.

Vajon ilyen esetben más szemetét a bolt tulajdonosának kellene elszállítania? Sajnos a válaszunk igen! Aktuális jogszabályok szerint a területre kihelyezett hulladékot minden esetben a tulajdonosnak kell elszállítania. Viszont, ha közterület, akkor az illetékes önkormányzatnak. A XX. kerületből is folyamatosan érkeznek a bejelentések, amik ide kattintva elérhetőek.

Nem egyszerű az élet. A szemetelőknek viszont elég könnyű. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Nem egyszerű az élet. A szemetelőknek viszont elég könnyű. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Címzett! Bejelentést tennék szemétlerakásról, ugyanis a hétvégén leraktak egy adag szemetet az üzletünk mellé. Sajnos elég rendszeresen kapunk ilyen csomagokat. A cím : 1203 Budapest Török Flóris utca 26 (üzletsor)”

Hulladék jellege: kommunális.

A Török Flóris utca boltja mellől érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek