Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Ádánd külterületén állandó hulladéklerakások - Hulladekvadasz.hu

Ádánd külterületén állandó hulladéklerakások

Ádánd külterületén állandó hulladéklerakásokra hívja fel a figyelmet a bejelentő. XXI. századi település kültéri körkép bontott hűtőkkel, autóalkatrészékkel és építési hulladékkal.

A település első, de Somogy megye sokadik bejelentése ez. A korábbiakat ide kattintva lehet megtekinteni.

Ádánd külterületén kialakult állapotok egyáltalán nem egyedi eset Magyarországon. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Ádánd külterületén kialakult állapotok egyáltalán nem egyedi eset Magyarországon. / Fotó: hulladekvadasz.hu

 

A bejelentés szövege
„Tisztelt Illetékes! Küldöm a Somogy megyei  Ádánd alatti részen található hulladéklerakatot! Az illegális lerakott hulladék, Ádánd település külterületén található. A Pélpuszta felé vezető aszfaltos útról könnyen megközelíthető helyen, régóta sokak által használt, „szemétlerakat”!

A hulladék összetétele nagyon vegyes, mint a melléket fényképeken látszik is! A üvegektől, az autó alkatrészektől ( fém alkatrészeket kivéve), autó gumiabroncsok, hűtőszekrény nem fém maradványai, szigetelőanyag (pur hab)és építkezési hulladék (sitt) ! A szemét körülbelüli nagysága 5 köbméter, de ez folyamatosan változik!”

Hulladék jellege: kommunális.

[codepeople-post-map]

Ádánd helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A település a wikipedia szerint

Fekvése
Ádánd község Somogy megyében, a Siófoki járásban található.A Kis-Koppány patak mellett fekszik, a legközelebbi város Siófok (12 km). Településszerkezete: dombvidéki sorfalu. Vasútállomása elérhető a Kaposvár–Siófok-vasútvonalon.

Története
Ádánd Árpád-kori település. Nevét 1265-ben említette először oklevél Adand alakban írva, mint a Szalók nemzetség családi ágának ősi birtokát. Ez ág sarja Mihály (1232-63), kinek fia Elek, kinek özvegye, és fia, János, 1279-ben itteni birtokaikat eladták. 1356-ban Ádándnak már hetivásártartási joga is volt. 1460-ban Ugron Imre, 1536-ban osztopáni Perneszy Imre és Ugron Bernát voltak a földesurai. 1572-ben, a török időkben, az endrédi náhijébe (járás) tartozott és ekkor hét, 1582-1583-ban pedig 12 adóköteles háza volt. 1665-ben, Perneszy Imre unokája, osztopáni Perneszy János itteni birtokait Salomvári Jánosnak, 1669-ben pedig Vizeki Tallián Gergelynek idegenítette el. 1695-ben Babócsay Ferenczné osztopáni Perneszy Anna Juliánna és osztopáni Perneszi Zsigmond, a korábban említett Perneszy János unokái voltak birtokosai. A török megszállás alatt teljesen elpusztult. A 17. században kezdett újra benépesülni, ekkor közbirtokossági falu volt.

Bővebben: wikipedia.