Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Ócsa külterületén hulladékpatthelyzet - Hulladekvadasz.hu

Ócsa külterületén hulladékpatthelyzet

Ócsa külterülete mentén hulladék-patthelyzetre lett figyelmes a helyi hulladékvadászunk, aki természetjáró lévén elszörnyülködött a kialakult állapotokon.

Budapest agglomerációjában ezen a településen tapasztalt állapotok a jellemzőek. A szemetelők Budapest határait szemétlerakásra használják.

 

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Nagy megrökönyödésemre természetjáró lévén elképedtem azon, hogy Ócsa határában szinte mindenfelé haladva szemétdombokat találni. Véleményem szerint Ócsa kifejezetten krízises környék szemét tekintetében. Minden irányban, Inárcs felé haladva, az Equina lovarda felé az erdős részen,a vasút mellett, a házak mögött, a Nagév nevezetű cég mögött és a lovarda között. Eldobott traktorgumik, háztartási szemét, építkezési törmelék … az egyik földutas szakaszt szinte teljesen elzárja az építési törmelék.

Ócsa határa tényleg minden irányban haladva, az erdőkben a Szenvedélybetegek Otthona felé haladva, Bugyi felé a tájvédelmi körzetben, mindenhol rettenetesen szemetes. A település határa nagy részben fokozottan védett tájvédelmi körzet, ennek ellenére rettenetesen szemetes mindenhol. A mellékelt képeken látható szeméttelepet a Székesi utcán kifelé haladva találtam meg. Minden elismerésem Önöknek, amiért megtisztítják az efféle környékeket és még azok nevében is nagyon köszönöm, akik a szemetet oda helyezik.”

A bejelentés időpontja: 2018.05.16.

Hulladék jellege: kommunális, építési.

[codepeople-post-map]

Ócsa helyszínéről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.  Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

A város Pest megyében, a Gyáli járásban, a fővárostól déli irányban 30 kilométerre. Közigazgatási területéhez tartozik: Felsőbabád, Alsópakony, Czirják tanya, az Öregszőlők, Székes, Újerdő.

Fekvése
Ócsa közúton az M5-ös autópálya, valamint az 5-ös számú főút felől megközelíthető. Ócsa vasútállomás a Budapest–Lajosmizse–Kecskemét-vasútvonalon fekszik. Budapest irányából a 635-ös és 636-os buszokkal közelíthető meg. A várost még érinti a 609-es, a 641-es, a 642-es és a 643-as buszok is, amik a szomszédos településekkel teremtenek kapcsolatot.

Az ősláp
Ócsa mellett terül el a Turjánvidék, Turjános vagy Öregturján nevű ősi tőzegláp. Ritka fajok, mint a rákosi vipera, a fekete gólya, a kerecsensólyom, a jégmadár, az ezüst sávos szénalepke élőhelye. Egyedülálló, 3575 hektáros jégkorszaki ősmocsár-maradvány. Az Ócsai Tájvédelmi Körzet a Duna–Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozik.

Forrás: wikipedia.

You may also like...