Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Mezőfalva külterületén cseperedő hulladékhegy - Hulladekvadasz.hu

Mezőfalva külterületén cseperedő hulladékhegy

Mezőfalva külterületén egy szépen felcseperedő illegális hulladékhegy kezd kialakulni. Annyi biztos, hogy március végén még ott volt, de ma vajon?

A településről beérkezett első bejelentés még március végén érkezett, aminek publikálásának most teszünk csak eleget. A hulladekvadasz.hu -n március végén, április elején a bejelentések kezelése leállt, de április végével újraindult.

Vajon még ott van a szemétlerakat? /  Fotó: hulladekvadasz.hu

Vajon még ott van a szemétlerakat? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Kedves Hulladékvadászok! Hamarosan rengeteg bejelentést küldök Sárbogárd környékéről. Itt az egyik.”

A bejelentés időpontja: 2018.03.25. – A bejelentés közel 3 hónappal később publikáltuk, aminek oka itt olvasható.

Hulladék jellege: kommunális, építési.

[codepeople-post-map]

A Mezőfalva helyszínéről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Mezőfalva nagyközség Fejér megyében, a Dunaújvárosi járásban. Mezőfalva nagyközség Fejér megyében, a Dunaújvárosi járásban.

Fekvése
Dunaújvárostól nyugatra, 13 km-re fekszik. Perkáta, Nagyvenyim, Baracs, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Sárbogárd, Nagylók és Hantos határolják. Vasúti csomópont. A Pusztaszabolcs–Dunaújváros–Paks-vasútvonalhoz tartozik a falu. De itt ágazik ki az említett vasútvonalat kiegészítő Mezőfalva–Rétszilas-vasútvonal is. Országúton itt kereszteződik a 6228-as és a 6219-es mellékút. A település belterületétől északra torkollik bele a 6228-asba a 6215-ös közút. Előző kettő közül az előző Dunaföldvárt Seregélyessel köti össze, utóbbi Dunaújvárost Sárbogárddal. Legutóbbi Sárbogárdról érkezik Kislókot érintve (a település és Hantos belterülete között félúton torkollik bele az utólag említett út).

Története
A ciszterciek alapították 1811-ben Herczegfalva néven. A Mezőfalva nevet 1951-ben kapta. Régészeti leletek tanúsága szerint a község határa és annak tágabb környezete már az ókorban is lakott volt. Évszázadokig éltek itt a kelták, majd a rómaiak, utánuk pedig az avarok, akiket itt talált a magyar honfoglalás. A honfoglalást követően a vidék fejedelmi szálláshely, később királyi földbirtok lett. A község határában feltárt régészeti emlékek virágzó Árpád-kori településekre utalnak. 1242-ben az itteni magyar falvakat is feldúlta, elpusztította a tatárjárás. A környék szinte teljesen elnéptelenedett

Bővebben: wikipedia.