Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Szemétbe fulladt a Szabadság híd meghódítása - Hulladekvadasz.hu

Szemétbe fulladt a Szabadság híd meghódítása

Szemétbe fulladt a budapesti Szabadság híd meghódítása. Az esemény mementóinak megdöbbentő látványa egész vasárnap borzolta az emberek kedélyeit.

Többször elfoglaltuk már a várat, két éve bevettük a Margit-szigetet, tavaly pedig meghódítottuk a Szabadság hidat. Idén sem hagyjuk ki a kihagyhatatlant – írják facebook eseményben a szervezők.

Minden egy üveg borral kezdődött és rengeteg szétdobált szeméttel, összefirkált utcafelülettel végződött. A múlthéten arról számolt be helyszíni tudósítónk, hogy az emberek a hídon szelektíven gyűjtik a hulladékot, de ez valahogy az augusztus 5-i szombat esti „Egy üveg borral a Szabadság hídon 2” eseményén nem jött össze.

A facebookon meghirdetett eseményre hatalmas érdeklődés volt. Több mint 5 400 ember jelezte vissza, hogy biztos ott lesz és ehhez még 40 000 érdeklődő társult. Lényegében egy kisebb város népessége megfordulhatott forgóban azon a bizonyos szombaton, sajnos nem nyomtalanul. A kép magáért beszélt, amit külön köszönünk Selmeczy Csengének.

A Szabadság híd augusztus 6-i állapota, mint egy rossz fesztivál reklám. / Fotó: Selmeczy Csenge

A Szabadság híd augusztus 6-i állapota, mint egy rossz fesztivál reklám. / Fotó: Selmeczy Csenge

Több facebookos bejegyzésből a felháborodás és a megdöbbenés látszik. Sokakat a szétdobált szemét látványa vagy a több ember által is összefirkálni híd betonja akasztott ki.

Az, hogy a szervezők hibája lenne a szemétbe fulladt Szabadság híd meghódítása nem gondoljuk. Ezt a mennyiségű embertömeget nehéz koordinálni, összefogni egy tudatos egésszé.

Fontosnak tartjuk a felnőttek szemléletformálását, a környezettudatosság oktatását már gyermekkorban, amivel kimondottan ilyen eseteket lehetne megelőzni. Éppen ezért a hulladekvadasz.hu üzemeltetője, a JÖN Alapítvány múlthétvégén indította el országos konzultációját és kampányát a beiskoláztatások idejére időzítve.

Részletek: Országos konzultáció és kampány iskolások részére

Országos konzultációs űrlap ide kattintva elérhető.

You may also like...