Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Szemétbe fulladt a Szabadság híd meghódítása

Szemétbe fulladt a budapesti Szabadság híd meghódítása. Az esemény mementóinak megdöbbentő látványa egész vasárnap borzolta az emberek kedélyeit.

Többször elfoglaltuk már a várat, két éve bevettük a Margit-szigetet, tavaly pedig meghódítottuk a Szabadság hidat. Idén sem hagyjuk ki a kihagyhatatlant – írják facebook eseményben a szervezők.

Minden egy üveg borral kezdődött és rengeteg szétdobált szeméttel, összefirkált utcafelülettel végződött. A múlthéten arról számolt be helyszíni tudósítónk, hogy az emberek a hídon szelektíven gyűjtik a hulladékot, de ez valahogy az augusztus 5-i szombat esti “Egy üveg borral a Szabadság hídon 2” eseményén nem jött össze.

A facebookon meghirdetett eseményre hatalmas érdeklődés volt. Több mint 5 400 ember jelezte vissza, hogy biztos ott lesz és ehhez még 40 000 érdeklődő társult. Lényegében egy kisebb város népessége megfordulhatott forgóban azon a bizonyos szombaton, sajnos nem nyomtalanul. A kép magáért beszélt, amit külön köszönünk Selmeczy Csengének.

A Szabadság híd augusztus 6-i állapota, mint egy rossz fesztivál reklám. / Fotó: Selmeczy Csenge

A Szabadság híd augusztus 6-i állapota, mint egy rossz fesztivál reklám. / Fotó: Selmeczy Csenge

Több facebookos bejegyzésből a felháborodás és a megdöbbenés látszik. Sokakat a szétdobált szemét látványa vagy a több ember által is összefirkálni híd betonja akasztott ki.

Az, hogy a szervezők hibája lenne a szemétbe fulladt Szabadság híd meghódítása nem gondoljuk. Ezt a mennyiségű embertömeget nehéz koordinálni, összefogni egy tudatos egésszé.

Fontosnak tartjuk a felnőttek szemléletformálását, a környezettudatosság oktatását már gyermekkorban, amivel kimondottan ilyen eseteket lehetne megelőzni. Éppen ezért a hulladekvadasz.hu üzemeltetője, a JÖN Alapítvány múlthétvégén indította el országos konzultációját és kampányát a beiskoláztatások idejére időzítve.

Részletek: Országos konzultáció és kampány iskolások részére

Országos konzultációs űrlap ide kattintva elérhető.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek