Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Hulladékégetés-elleni kampányt indít a katasztrófavédelem

Hulladékégetés-elleni kampányt indít a Katasztrófavédelem és az NHKV Zrt., amiben felhívják a hulladékégetés veszélyeire és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára a figyelmet.

Egy évvel ezelőtt a JÖN Alapítványunk, a Füst-Öl, avagy az illegális hulladékégetés ROSSZ! téli kampányával hívta fel a figyelmet a lakosság számára, hogy ne égessenek otthon hulladékot. Sok esetben azt tapasztaltuk, hogy szegény és jómódú lakosság is rádobja a gumicsizmát a tűzre és ezzel komolyan veszélyeztetve saját és környezete egészségét.

Az illegális hulladékégetés veszélyeire figyelmeztető cikkünk több esetben is beszámoltunk.

MTI közlemény Hulladékégetés-elleni kampányról

Mógor Judit, az OKF főigazgató-helyettese hangsúlyozta: azért döntöttek a “Ne gyújtsa! Gyűjtse szelektíven!” elnevezésű tájékoztató kampány elindításáról, mert az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak a kéménytüzek, illetve az ebből eredő lakástüzek.

Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára azt hangsúlyozta, hogy komplex szemléletformálás a céljuk.

Mukics Dániel, az OKF helyettes-szóvivője az MTI-nek elmondta: iskolai foglalkozásokkal, lakossági fórumokkal, szórólapokkal kívánják felhívni az emberek figyelmét a hulladékégetés veszélyeire.
A kéményseprők, ellenőrzések során, felhívják a figyelmet arra, hogy a hulladékégetés nyomán a kémény falára lerakódó koromréteg kéménytűzhöz, illetve lakástűzhöz vezethet – tette hozzá. Az áprilisig tartó kampány keretében ezer füstérzékelőt is eljuttatnak a leginkább rászoruló családok részére – mondta Mukics Dániel.

Forrás: MTI

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek