Hulladékégetés-elleni kampányt indít a katasztrófavédelem

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Hulladékégetés-elleni kampányt indít a Katasztrófavédelem és az NHKV Zrt., amiben felhívják a hulladékégetés veszélyeire és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára a figyelmet.

Egy évvel ezelőtt a JÖN Alapítványunk, a Füst-Öl, avagy az illegális hulladékégetés ROSSZ! téli kampányával hívta fel a figyelmet a lakosság számára, hogy ne égessenek otthon hulladékot. Sok esetben azt tapasztaltuk, hogy szegény és jómódú lakosság is rádobja a gumicsizmát a tűzre és ezzel komolyan veszélyeztetve saját és környezete egészségét.

Az illegális hulladékégetés veszélyeire figyelmeztető cikkünk több esetben is beszámoltunk.

MTI közlemény Hulladékégetés-elleni kampányról

Mógor Judit, az OKF főigazgató-helyettese hangsúlyozta: azért döntöttek a “Ne gyújtsa! Gyűjtse szelektíven!” elnevezésű tájékoztató kampány elindításáról, mert az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak a kéménytüzek, illetve az ebből eredő lakástüzek.

Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára azt hangsúlyozta, hogy komplex szemléletformálás a céljuk.

Mukics Dániel, az OKF helyettes-szóvivője az MTI-nek elmondta: iskolai foglalkozásokkal, lakossági fórumokkal, szórólapokkal kívánják felhívni az emberek figyelmét a hulladékégetés veszélyeire.
A kéményseprők, ellenőrzések során, felhívják a figyelmet arra, hogy a hulladékégetés nyomán a kémény falára lerakódó koromréteg kéménytűzhöz, illetve lakástűzhöz vezethet – tette hozzá. Az áprilisig tartó kampány keretében ezer füstérzékelőt is eljuttatnak a leginkább rászoruló családok részére – mondta Mukics Dániel.

Forrás: MTI

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: