Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Magyarországi World Cleanup Day a Gellért-hegyen - Hulladekvadasz.hu

Magyarországi World Cleanup Day a Gellért-hegyen

A magyarországi World Cleanup Day első budapesti eseményére közel 50 lelkes önkéntes jött el a legnemesebb ügy miatt, a Világunk megmentéséért.

Elsőnek túlzó kijelentésnek tűnik, de a nemzetközi Teszedd alkalmával több mint 150 ország önkéntesei tesznek együtt a környezetünk megmentéséért. Ez egy igazán hatalmas emberi összefogás és figyelemfelkeltés a Földért, a jövőnkért.

Az önkéntesek a Szent Gellért téri diszkútnál gyülekeztek, ahol a szokásos regisztráció és balesetvédelmi oktatás után mindenki megkapta szemétszedő kesztyűjét, szemetes zsákját, de voltak akik szorgalmasak voltak és előre készültek velük.

Támogasd Te is a JÖN Alapítvány szemétszedési akcióit!

A regisztráció után az összegyűlt tömeg hatalmas lendülettel indult neki a Gellért-hegy megtisztítására. A hegy bejáratához érve mindenki szétszéledt, hogy levadássza szemétdombjait.

Olykor érdekes helyekről, érdekes dolgok kerültek elő.

Olykor érdekes helyekről, érdekes dolgok kerültek elő.

A Gellért-hegy meglepően tisztának bizonyult, aminek az önkéntesek nagyon örültek, de a Duna felőli oldalon rengeteg hulladékot találtak, kimondottan a hegy oldalában, a turista vonalak mentén.

Az önkéntesek szó szerint minden fűszál közé benéztek.

Az önkéntesek szó szerint minden fűszál közé benéztek.

Sokan meglepődtek, hogy az egyes emberek hihetetlen helyekre képesek bedobni, begyömöszölni hulladékukat.

A képen éppen az üregből való hulladék kivétele zajlik. Egy zsáknyi szemét volt benne.

A képen éppen az üregből való hulladék kivétele zajlik. Egy zsáknyi szemét volt benne.

Az esemény közel 3 órán át tartott. A részvevők igyekeztek szelektíven gyűjteni, de a hulladék nagy része már nem volt alkalmas az újrahasznosításra.

A hegy túloldalán, a Szent Gellért szobor lábainál egy csoportos szelfi. Hangulat kiváló volt.

Egy csoportos szelfi a hegy túloldalán, a Szent Gellért szobor lábainál. Hangulat kiváló volt.

Ha valakit a zsákok nagysága, és mennyisége nem győzne meg, mutatunk egy előtte utána képet egy olyan helyszínről, ahol az önkéntesek jártak.

Előtte/utána – A kép magáért beszél.

Az akció alatt közel 50 zsáknyi hulladékkal lett kevesebb a Gellért-hegyen. Gratulálunk az önkénteseknek. Nagyszerűek voltak.

A magyarországi World Cleanup Day alkalma is rámutat arra, hogy egyre többen érzik úgy, hogy együtt tennünk kell a Világunk megmentéséért.

Az esemény legcukibb önkéntese, Lina a kutyus volt.

Az esemény legcukibb önkéntese, Lina a kutyus volt.

You may also like...