Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Bükk lábánál teherautónyi veszélyes hulladék Sajóbábonynál - Hulladekvadasz.hu

Bükk lábánál teherautónyi veszélyes hulladék Sajóbábonynál

Bükk lábánál található Sajóbábony közelében egy gyönyörű völgyben lakossági és veszélyes hulladékra lelt arra túrázó hulladékvadászunk.

A természetgyalázás korát éljük, ezt mindenki tudja. A hulladekvadasz.hu -ra már több ezer bejelentés érkezett. Már olykor olykor meg se lepődünk azon, hogy miket dobálnak szét a szemetelők. A mostani helyszínen veszélyes hulladéktól kezdve több tv, hűtőszekrény, valamint berendezési tárgyak,  bútorok, műanyag gyerekjátékok találhatóak. Teljesen érthetetlen számunkra, hogy ki képes kilométereket utazni az erdő mélyére, hogy ott letegye hulladékét.

A hulladék "színesíti" az őszi Bükk látképét.

A hulladék „színesíti” az őszi Bükk látképét.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! A Bükk lábánál Sajóbábony közelében egy gyönyörű völgyben, ami egyébként az őszi kikerics telepek élőhelye, frissen lerakott lakossági szemetet találtam. Veszélyes hulladék is van benne, több tv, hűtőszekrény, valamint berendezési tárgyak,  bútorok, műanyag gyerekjátékok! A mennyisége tetemes, kb. egy teherautónyi. Kérem szépen segítsenek hogy eltűnjön innen. Köszönöm!”

Itt tényleg mindenféle hulladék megtalálható: bontott hűtőtől egészen a kommunális hulladékig.

Itt tényleg mindenféle hulladék megtalálható: bontott hűtőtől egészen a kommunális hulladékig.

A bejelentés időpontja: 2018.08.08. – A bejelentés közel 4 héttel később publikáltuk, aminek oka itt olvasható.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg, vegyi.

Helyszín/GPS: 48.177048 20.713145

[codepeople-post-map]

A Bükk lábánál található veszélyes hulladékot is tartalmazó illegális hulladéklerakás helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A Bükk a wikipedia szerint

A Bükk-vidék (régebben csak Bükk) az Északi-középhegységben található földrajzi középtáj, Magyarország legnagyobb átlagmagasságú, barlangokban bővelkedő karszthegysége. Középső területe 1977 óta nemzeti park (Bükki Nemzeti Park). Nevét leggyakoribb fájáról, a bükkről (Fagus silvatica) kapta. A Bükk-vidéken található Magyarország legnagyobb összefüggő erdőterülete, közel 100 000 hektár.

Kialakulása
Alapkőzetei a Tethys-óceán észak-afrikai szegélyén keletkeztek a késő karbon és a középső jura korok között, ahol csaknem 160 millió éven keresztül rakódott le az üledék, meszes, agyagos, illetve kisebbrészt dolomit és homokkő rétegeket létrehozva. A középső és a késő triászban az ekkori vulkánkitörések következtében riolit, andezit és bazalt rétegek rakódtak le, a jura időszakban pedig gabbró.

Forrás: wikipedia.