Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Mit tegyünk, ha a hulladéklerakás zavar? - 5 tipp - Hulladekvadasz.hu

Mit tegyünk, ha a hulladéklerakás zavar? – 5 tipp

Hulladéklerakás zavar és tennél is ellene? Ne várj másra, tegyél te is a környezetünk megmentéséért. 5 tipp arra, ha igazán zavar a szemét.

Hazánkban is súlyos nemzetgazdasági problémákat okoznak a szemetelők tevékenységei, a maguk mögött hagyott hulladéklerakások. A legtöbb esetben arctalan szemetelők károsító cselekményei ellen folyamatos küzdelmet folytatnak a mindenkori magyar állami szervek, illetve a környezetvédelmi JÖN Alapítványhoz hasonlóan többféle civil szervezet is.

Bárhol kialakulhatnak illegális hulladéklerakások. Tennél ellene?

Bárhol kialakulhatnak illegális hulladéklerakások. Tennél ellene?

Hazánkban már több lehetőség is van arra, hogy az illegális hulladéklerakás problémáját megoldjuk.

  • Ha csekély mennyiségű a hulladék, akkor azt magunk is elvihetjük a legközelebbi hulladékgyűjtőbe (kuka).
  • Ha a mennyiség több, amit egyedül elbírunk, akkor az illetékes önkormányzatnál írásos bejelentéssel lehet élni a hulladéklerakás problémájával kapcsolatban.
  • Ha nem akarsz az illetékes önkormányzathoz járni bejelentést intézni, akkor jelentsd be az illegális hulladékproblémát a 2020-ben megújult Hulladékvadász by Zeewa rendszerében vagy Hulladékvadász androidos  vagy az IOS-en is elérhető applikációjának a segítségével.

    Hulladékvadász applikáció már 3 éve elérhető a Google Playről.

    Hulladékvadász applikáció már 3 éve elérhető a Google Playről.

  • Ha a hulladékproblémát nem egyedül, hanem csapatosan számolnád fel, akkor szervezz szemétszedési akciót, a Szemétszedés.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot! közösségteremtő honlapon, ide kattintva.
  • Csatlakozz olyan környezetvédelmi szervezetekhez, akik rendszeresen szemétszedési akciókat szerveznek, például a JÖN Alapítvány vagy a Hulladékkommandó Százhalombatta Járőrszolgálat.

Hulladékvadász.hu, ahol célkeresztben vannak az illegális hulladéklerakások

A honlap 2016 január 1-jén indult el és azóta több mint 3000 lakossági bejelentés érkezett, amik a hulladékvadászok nagy-térképén nyomon követhetőek. A honlapunk egyfajta tolmácsfunkciót lát el a lakosság és az önkormányzatok között. Ezáltal a bejelentők bejelentései pillanatok alatt érkeznek meg az önkormányzatok illetékeseihez, akik a hulladékprobléma megoldásához kezdenek.

Eddig több mint 1000 megoldott bejelentésről kaptunk visszajelzést az illetékes önkormányzatoktól vagy maguktól a bejelentőktől.

Aki szemetel vagy hulladéklerakást hoz létre, az köztisztasági szabálysértés követ el, amivel súlyosan megkárosíthatja a környezetet, illetve a az illetékes önkormányzatokat, szervezeteket, akik az adófizetők pénzéből számolják fel a kialakult hulladékproblémát. Ebben az a szomorú, hogy ezt az összeget óvodák, játszóterek, parkok felújítására is költhetnék.

Ezért kérünk mindenkit, aki csak teheti ossza meg ezt a cikket vagy hívja fel a figyelmet minél több helyen a hulladéklerakások megoldásával kapcsolatban. Közös érdekünk a hulladék nélküli, tiszta környezet!

Ha tetszett vagy hasznosnak gondolod a cikkünket, akkor kérjük támogasd munkánk fennmaradását, hogy minél több ehhez hasonló informáló cikket tudjunk készíteni.




You may also like...