Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Mit tegyünk, ha a hulladéklerakás zavar? – 5 tipp

Hulladéklerakás zavar és tennél is ellene? Ne várj másra, tegyél te is a környezetünk megmentéséért. 5 tipp arra, ha igazán zavar a szemét.

Hazánkban is súlyos nemzetgazdasági problémákat okoznak a szemetelők tevékenységei, a maguk mögött hagyott hulladéklerakások. A legtöbb esetben arctalan szemetelők károsító cselekményei ellen folyamatos küzdelmet folytatnak a mindenkori magyar állami szervek, illetve a környezetvédelmi JÖN Alapítványhoz hasonlóan többféle civil szervezet is.

Bárhol kialakulhatnak illegális hulladéklerakások. Tennél ellene?

Bárhol kialakulhatnak illegális hulladéklerakások. Tennél ellene?

Hazánkban már több lehetőség is van arra, hogy az illegális hulladéklerakás problémáját megoldjuk.

Hulladékvadász.hu, ahol célkeresztben vannak az illegális hulladéklerakások

A honlap 2016 január 1-jén indult el és azóta több mint 3000 lakossági bejelentés érkezett, amik a hulladékvadászok nagy-térképén nyomon követhetőek. A honlapunk egyfajta tolmácsfunkciót lát el a lakosság és az önkormányzatok között. Ezáltal a bejelentők bejelentései pillanatok alatt érkeznek meg az önkormányzatok illetékeseihez, akik a hulladékprobléma megoldásához kezdenek.

Eddig több mint 1000 megoldott bejelentésről kaptunk visszajelzést az illetékes önkormányzatoktól vagy maguktól a bejelentőktől.

Aki szemetel vagy hulladéklerakást hoz létre, az köztisztasági szabálysértés követ el, amivel súlyosan megkárosíthatja a környezetet, illetve a az illetékes önkormányzatokat, szervezeteket, akik az adófizetők pénzéből számolják fel a kialakult hulladékproblémát. Ebben az a szomorú, hogy ezt az összeget óvodák, játszóterek, parkok felújítására is költhetnék.

Ezért kérünk mindenkit, aki csak teheti ossza meg ezt a cikket vagy hívja fel a figyelmet minél több helyen a hulladéklerakások megoldásával kapcsolatban. Közös érdekünk a hulladék nélküli, tiszta környezet!

Ha tetszett vagy hasznosnak gondolod a cikkünket, akkor kérjük támogasd munkánk fennmaradását, hogy minél több ehhez hasonló informáló cikket tudjunk készíteni.
TUDTAD?

A hulladekvadasz.hu hivatalos üzemeltetője a JÖN Alapítvány, aminek a segítségével szeretnénk biztosítani a tevékenységeink hosszútávú működését.
Milyen segítség kell ahhoz, hogy tevékenységünk és hulladékvadászaink tovább folytassák munkájukat a környezetvédelem érdekében?
Az oldalunk fejlesztéséhez, munkánk támogatására támogatókat, szponorokat keresünk. Továbbá csapattagokat, akik segítik a munkánk.
Támogass minket egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

Van még itt, ami érdekelhet