Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Százhalombattai Hulladékkommandó bemutatkozója - Hulladekvadasz.hu

Százhalombattai Hulladékkommandó bemutatkozója

A százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat 2008 decemberében alakult azzal a céllal, hogy megakadályozza Százhalombatta kül- és belterületén az illegális hulladékok lerakását.

A hulladékvadász.hu Őrzők című rovatban bemutatjuk településeink őrszolgálatait, hulladékkommandóit, akik nap mint nap a rendre és a tisztaságra ügyelnek.

A százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat akcióban. / Fotó: hulladekkommando.battanet.hu

A százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat sokaknak már ismerős lehet, hiszen 2016 januárjában komoly lakossági összefogással (tüntetéssel) akadályozták meg, hogy Pest megyében gumipirolízáló üzemet hozzanak létre.

Első és legfontosabb céljuk, hogy megakadályozzák Százhalombatta kül- és belterületén az illegális hulladékok lerakását.

Ennek érdekében járőrszolgálatot látnak el a hatóságokkal, valamint rejtett figyelésekkel igyekeznek lefülelni az elkövetőket. A közel 10 év alatt több, mint 400 eljárást kezdeményeztek. Az évek során az elsődleges céljuk kiegészült a környezeti neveléssel. Különböző gyermek- és oktatási intézményben segítik a nevelőmunkát előadásokkal, és kézműves foglalkozásokkal.

Civil szervezetük 2012-ben Pest megye Önkormányzata az év környezetvédelmi díjával ismerte el.

A százhalombattai Hulladékkommandó 2012-ben a díj átvételekor. / Forrás: hulladekkommandó

A százhalombattai Hulladékkommandó 2012-ben a díj átvételekor. / Forrás: hulladekkommandó

Ma már nemcsak Százhalombattán, hanem Magyarország egész területén működnek.

Jelenleg a Pest Megyei Éghajlatváltozási Platform tagjaként segítik Pest megye klímastratégiájának létrehozását. Bővebben ide kattintva.

A Hulladékkommandó és a Hulladékvadász.hu közös videóanyaga.

Legutóbb márciusban került a figyelem középpontjába a százhalombattai Hulladékkommandó tevékenysége. A hulladékvadász.hu -val közösen készített terepszemle beszámolójuk alkalmával a Tv2 stábja figyelt fel Érd és Százhalombatta között uralkodó hulladékproblémára. A Tv2-es szereplésről szóló cikket ide kattintva érhető el.

Érd és Százhalombatta határán, a Csenterics Sándor utca végénél folyik a helyszínelés. / Fotó: hulladekkommando.battanet.hu

Érd és Százhalombatta határán, a Csenterics Sándor utca végénél folyik a helyszínelés. / Fotó: hulladekkommando.battanet.hu

A százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat elérhetőségei:

Az Őrzők rovatban a későbbiekben is beszámolunk a Hulladékkommandó tevékenységeiről.

You may also like...