Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Hulladékkommandó és a Hulladekvadasz.hu a Tv2 Tényekben

Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat tegnap este szerepelt a Tv2 Tények című műsorában, a hulladekvadasz.hu -val közösen készített, Érd és Százhalombatta határán lévő illegális szeméttelep problémájával kapcsolatosan.

A facebookon több ezren látták az általunk készített videót, amire a Tv2 Tények stábja is felfigyelt. Százhalombatta és Érd között a 6-os főút 24 km szelvényénél lévő erdős részt évek óta illegális hulladéklerakónak használják. A Hulladékkommandó tagjai kutatómunkájának az eredményét felhasználva a Tvstáb felkereste a helyszínen talált okiratokon található elérhetőségek alapján a – feltételezett – tetteseket.

https://tenyek.hu/neoplayer/tv2/embed/231683_rengeteg-irat-az-illegalis-szemetben.html

A Tények felvételén megszólal a Járőrszolgálat egyik önkéntese és Érd Önkormányzatának Lakosságszolgálati irodavezetője.

Koszta Andrea, Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat. / Fotó: tv2.hu

Koszta Andrea, Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat. / Fotó: tv2.hu

Ez egy köztes rész, ami azt jelenti , hogy mind a kettőjüknek össze kéne fogni, de sokszor az ide oda tologatás megy. – nyilatkozta Koszta Andrea, Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat.

Dudás Erzsébet, Lakosságszolgálati irodavezető, Érd. / Fotó: tv2.hu

Dudás Erzsébet, Lakosságszolgálati irodavezető, Érd. / Fotó: tv2.hu

Igen ez a mi részünk, többször elvitte az önkormányzat a hulladékot ugye elég vegyes, a hulladék birtokosát meg kéne állapítani. – Dudás Erzsébet, Lakosságszolgálati irodavezető, Érd

Ahogy korábban beszámoltunk 2017 február 27-én a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat néhány tagja helyszíni terepszemlét tartott, nem volt rest gumikesztyűt húzni és a hulladékok között keresni az elkövető(k) nyomait. A helyszínen talált bizonyítékok alapján több feljelentés is született.

A feljelentések a talált iratok alapján folyamatban vannak. Remélhetőleg minden elkövető sorra kerül, hogy egy életre elvegye a kedvét a hasonló sorozatos bűnelkövetéstől.

Légifelvétel a kialakult helyzetről. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Légifelvétel a kialakult helyzetről. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Várjuk az üggyel kapcsolatos fejleményeket.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek