bejelento

Terepszemle – a Hulladékvadász terepszemléit magába foglaló rovatkategória. A helyszíni tudósítás a probléma részletes bemutatása. Ezen cikkekkel az országos sajtó legtöbb esetben behatóbán foglalkozik. Hastag: #terepszemle

 

Dugattyúgyűrű gyár volt, ma Soroksár illegális szeméttelepe (drónfelvétel)

Ha fontosnak találtad oszd meg!
Share

Soroksár illegális szeméttelepe a lebontott dugattyúgyűrű gyár területén helyezkedik el, ahol anno még a Rómaiak is építkeztek. Ma kórházi pelenkáktól a komplett fürdőszobákig minden megtalálható XXIII. kerület legszemetesebb ingatlanán.

Drogelosztóhely és undorító mocsok a Köki melletti kiserdőben

Ha fontosnak találtad oszd meg!
Share

Kőbánya és Kispest határán fekszik az úgynevezett kispesti Sherwood (kiserdő). A helyszín a Köki terminál mellett található. Évek óta problémát jelent a területen az illegális hulladéklerakás, illetve az erdőben életvitelszerűen élő hajléktalanok.

Kerepesi döbbenetes hulladékkörkép

Ha fontosnak találtad oszd meg!
Share

Farkas Domonkos, a kerepesi KDNP elnök kérésére a Hulladékvadász csapata felkereste a Pest megyei települést és szembesült az ottani súlyos és tarthatatlan hulladékhelyzettel. Az alábbiakban ezeket részletezzük terepszemlénkben.

A Hulladékvadász trófeája: a Terebesi erdő

Ha fontosnak találtad oszd meg!
Share

Hulladékpokolról, vagy akár patkányhadseregről legyen szó a Terebesi erdő neve sokaknak ismerősen cseng. Az utóbbi időben a terület a figyelem középpontjába került az ott kialakult ökohorror miatt, ami környezeti és kulturális veszélyeket hordozott magában. Feltéve azt a kérdést, hogy a 21. század embere, hogyan képes ilyen katasztrofális állapotokat előidézni?