Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

A Terebesi erdő szép oldala


Notice: class-oembed.php használata nem támogatott a 5.3.0 verzió óta! Ezt javasoljuk helyette: wp-includes/class-wp-oembed.php. in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/functions.php on line 4802

A Terebesi erdő szép oldaláról szinte semmit sem tud a közvélemény. Ebben a cikkben szeretnénk rávilágítani pár kép erejéig a természeti értékeire.

Már többször írtunk a Terebesi erdő környékéről és annak hulladékkal szennyezett területéről (bővebben itt és itt) . A terület nagysága a belváros viszonylagos közelsége miatt meglepő. A mindent elborító szemét ellenére még így is vannak olyan részek ahol tiszta, fás rész található.

 

Az erdő kiváló lehetőséget nyújtana családok, kirándulók részére hétvégi kikapcsolódásra, de sajnos a helyszín rossz híre miatt ide csak a szemetelők járnak.

A képek láttán örülünk, hogy vannak szemétmentes övezetei az erdőnek, de ez az állapot meddig tartható fent? A szemétlerakás egyáltalán megállítható a körzetben? Nem beszélve a gyakori illegális falopásokról. A helyi szervek folyamatos járőrözése se képes gátat szabni ennek a folyamatnak.

A felvételen a Kossuth Rádió Oxigén című műsorának helyszíni tudósítása hallható  a hulladékvadász budapesti csapatával, illetve az éppen munkájukat végző Rákosmenti Mezei Őrszolgálat embereivel. Az Őrszolgálat emberei elárulják a probléma okát, és azt is, hogy miért alakulhatott ki ez a helyzet.

Óvjuk és védjük környezetünket, hisz hosszú távon a létünket sodorjuk veszélybe, ha magunk körül mindent kipusztítunk.

A Terebesi erdő szép oldalát érdemes lenne megvédeni a szemetelőktől!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek