A Terebesi erdő szép oldala

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

A Terebesi erdő szép oldaláról szinte semmit sem tud a közvélemény. Ebben a cikkben szeretnénk rávilágítani pár kép erejéig a természeti értékeire.

Már többször írtunk a Terebesi erdő környékéről és annak hulladékkal szennyezett területéről (bővebben itt és itt) . A terület nagysága a belváros viszonylagos közelsége miatt meglepő. A mindent elborító szemét ellenére még így is vannak olyan részek ahol tiszta, fás rész található.

 

Az erdő kiváló lehetőséget nyújtana családok, kirándulók részére hétvégi kikapcsolódásra, de sajnos a helyszín rossz híre miatt ide csak a szemetelők járnak.

A képek láttán örülünk, hogy vannak szemétmentes övezetei az erdőnek, de ez az állapot meddig tartható fent? A szemétlerakás egyáltalán megállítható a körzetben? Nem beszélve a gyakori illegális falopásokról. A helyi szervek folyamatos járőrözése se képes gátat szabni ennek a folyamatnak.

A felvételen a Kossuth Rádió Oxigén című műsorának helyszíni tudósítása hallható  a hulladékvadász budapesti csapatával, illetve az éppen munkájukat végző Rákosmenti Mezei Őrszolgálat embereivel. Az Őrszolgálat emberei elárulják a probléma okát, és azt is, hogy miért alakulhatott ki ez a helyzet.

[codepeople-post-map]

Óvjuk és védjük környezetünket, hisz hosszú távon a létünket sodorjuk veszélybe, ha magunk körül mindent kipusztítunk.

A Terebesi erdő szép oldalát érdemes lenne megvédeni a szemetelőktől!

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: