Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

A Hulladékvadász trófeája: a Terebesi erdő

Hulladékpokolról, vagy akár patkányhadseregről legyen szó a Terebesi erdő neve sokaknak ismerősen cseng. Az utóbbi időben a terület a figyelem középpontjába került az ott kialakult ökohorror miatt, ami környezeti és kulturális veszélyeket hordozott magában. Feltéve azt a kérdést, hogy a 21. század embere, hogyan képes ilyen katasztrofális állapotokat előidézni?

Februári terepszemlénk alkalmával adtunk hírt arról, hogy az Örs vezér terétől pár percre elhelyezkedő Terebesi utcát milyen elképesztő mértékben hordták tele szeméttel. A későbbiekben beszámoltunk az egész környék, a Terebesi erdő állapotáról is.

Terebesi erdő

Terebesi erdő

A helyszíni beszámolóinkkal több sajtóorgánum is foglalkozott, leginkább az index.hu. A hírportál közbenjárása után a fővárosi és a kerületi önkormányzat egyeztetett, hogy a teljes hulladékmentes állapot elérése érdekében több konténernyi szemetet visznek el az Örs vezér teréhez közeli kőbányai Terebesi erdőből.

A napokban kilátogatott a csapatunk és az alábbi felvételt készítette a Terebesi utcáról.

Észrevehető a javulás, de a környéken a szemét többsége még mindig ott van. Sőt a területen most is bárki el tudja helyezni illegálisan a hulladékát. Továbbá a romos épületekben hajléktalanok és a valószínűsíthetően a hulladék felhalmozásában részt vevő egyének élnek. Olcsó és hatékony módja lenne a területi állapotok felszámolására az ott élők életvitelszerű életének megszüntetése. Továbbá a terület bejárási tilalmának, útzárának bevezetése (példa itt).

A hulladékvadász csapata későbbiekben is nyomon követi a Terebesi erdő és környékével kapcsolatos történéseket.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek