Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
A Hulladékvadász trófeája: a Terebesi erdő - Hulladekvadasz.hu

A Hulladékvadász trófeája: a Terebesi erdő

Hulladékpokolról, vagy akár patkányhadseregről legyen szó a Terebesi erdő neve sokaknak ismerősen cseng. Az utóbbi időben a terület a figyelem középpontjába került az ott kialakult ökohorror miatt, ami környezeti és kulturális veszélyeket hordozott magában. Feltéve azt a kérdést, hogy a 21. század embere, hogyan képes ilyen katasztrofális állapotokat előidézni?

Februári terepszemlénk alkalmával adtunk hírt arról, hogy az Örs vezér terétől pár percre elhelyezkedő Terebesi utcát milyen elképesztő mértékben hordták tele szeméttel. A későbbiekben beszámoltunk az egész környék, a Terebesi erdő állapotáról is.

Terebesi erdő

Terebesi erdő

A helyszíni beszámolóinkkal több sajtóorgánum is foglalkozott, leginkább az index.hu. A hírportál közbenjárása után a fővárosi és a kerületi önkormányzat egyeztetett, hogy a teljes hulladékmentes állapot elérése érdekében több konténernyi szemetet visznek el az Örs vezér teréhez közeli kőbányai Terebesi erdőből.

[codepeople-post-map]

A napokban kilátogatott a csapatunk és az alábbi felvételt készítette a Terebesi utcáról.

Észrevehető a javulás, de a környéken a szemét többsége még mindig ott van. Sőt a területen most is bárki el tudja helyezni illegálisan a hulladékát. Továbbá a romos épületekben hajléktalanok és a valószínűsíthetően a hulladék felhalmozásában részt vevő egyének élnek. Olcsó és hatékony módja lenne a területi állapotok felszámolására az ott élők életvitelszerű életének megszüntetése. Továbbá a terület bejárási tilalmának, útzárának bevezetése (példa itt).

A hulladékvadász csapata későbbiekben is nyomon követi a Terebesi erdő és környékével kapcsolatos történéseket.

You may also like...