Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

12 tettenérés Józsefváros mérlege 1 hónap alatt!

12 tettenérés Józsefváros mérlege mindösszesen 1 hónap alatt, ahol ennyi illegálisan szemetelni szándékozó személyt kaptak le a közterület-felügyelők.

Nincs olyan magyarországi önkormányzat, aki ne harcolna a szemetelő hordák ellen. Józsefváros vezetése kiemelten kezeli közterületeiknek a tisztaságának a megvédését és ennek érdekében rendszeresen fellép a szemetelők ellen.

Hulladékvadsz.hu megjelent tettenéréssel kapcsolatos beszámolók ide kattintva elérhetők.

A józsefvárosi közterület-felügyelők kiváló eredményekkel rendelkeznek, hiszen az elmúlt egy hónapban 12 esetben született feljelentés a hulladékuktól szabálytalanul megszabaduló kívánó személyekkel szemben. Az elkövető büntetése, akár 150 ezer forintnyi bírság is lehet, amitől vélhetően örökre elmehet a kedve a szemeteléstől.

Józsefvárosban kiválóan működik a térfigyelő-kamerarendszer. / Fotó: jozsefvaros.hu

Józsefvárosban kiválóan működik a térfigyelő-kamerarendszer. / Fotó: jozsefvaros.hu

Budapest Főváros VIII. kerületi önkormányzata évek óta tesz az ellen, hogy visszaszorítsa és felszámolja az illegális hulladéklerakásokat, amiben hatalmas segítséget jelent számukra a közterület-felügyelet határozott fellépései és a kiépített kerületi térfigyelő rendszer is.

Amikor illegális szemétlerakást veszünk észre a térfigyelő kamerákon keresztül, azonnal jelezzük a közelben tartózkodó kollégáknak, akik a helyszínre sietnek mondta el jozsefvaros.hu-nak Bajusz Ferenc.

Egy kisbusz parkolt le a Kálvária tér és Illés utca sarkánál pont a kamera elé, vesztére. / Fotó: jozsefvaros.hu

Egy kisbusz parkolt le a Kálvária tér és Illés utca sarkánál pont a kamera elé, vesztére. / Fotó: jozsefvaros.hu

2018 december 18-án egy kisbusz parkolt le a Kálvária tér és Illés utca sarkánál pont a térfigyelő kamera elé. A közterület-felügyelet munkatársai hamar a helyszínre értek és az elkövetőt az eset során egy szabálysértési feljelentésben részesítették.

Az elkövetőt felszólították az illegálisan lerakott hulladék elszállítására. / Fotó: jozsefvaros.hu

Az elkövetőt felszólították az illegálisan lerakott hulladék elszállítására. / Fotó: jozsefvaros.hu

Kiemelkedőnek nevezhető országos viszonylatban a 12 tettenérés Józsefváros területén, ami csak az utóbbi egy hónap eredménye.

Gratulálunk az illetékesek összehangolt munkájához és a szemetelők megfékezéséhez. Reméljük példájukat sokan követni fogják.

Forrás: jozsefvaros.hu


Szemetelők levadászva, avagy hogyan szemetel a magyar?! (Forrás: Hulladékvadász youtube csatorna)

 

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek