Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Atv Start: elstartolt a Cigicsikkmentes február! - Hulladekvadasz.hu

Atv Start: elstartolt a Cigicsikkmentes február!

Atv Start: a cigicsikkek elképesztő mértékben szennyezik a környezetet. Balogh Judit és Vujity Tvrtko beszélgetett Szebenyi Péterrel a Cigicsikkmentes februárról.

A JÖN Alapítvány által meghirdetett és a dohányos lakosságnak szóló egész hónapos cigicsikk el nem dobásra felszólító kihívása volt a témája a ma reggeli műsornak.

Cigicsikkmentes jó reggelt kívánok a kedves nézőknek és természetesen nektek! Szebenyi Péter, a JÖN kuratóriumi elnöke így üdvözölte az ATV nézőit és a műsorvezetőket.

Balogh Judit, Vujity Tvrtko és Szebenyi Péter az ATV Start Cigicsikkmentes februárról szóló adásában. / Fotó: atv.hu

Balogh Judit, Vujity Tvrtko és Szebenyi Péter az ATV Start Cigicsikkmentes februárról szóló adásában. / Fotó: atv.hu

Na ez egyszerűen egy nagyszerű beköszönés volt, mert én ebbe az ötletbe egyszerűen beleszerettem – mondta el Vujity Tvrtko.

Balogh Judit felhívta a kedves nézők figyelmét a tavalyi globális műanyag szívószál elleni kampányra, amely azok környezetkárosító mivoltáról szólt és használatuk mellőzésére buzdított. Ezek után kiemelte, hogy a cigicsikkek sokkal, de sokkal károsabbak, mint a műanyag szívószálak. Továbbá a műsorban a probléma bemutatásán túl szó volt a megoldásról, alternatívákról is. Itt külön kiemelnénk, a zsebhamutartó fontosságát és annak végtelenül egyszerű használatát.

Az a bizonyos szívószál, amiről már sokan leszoktak. / Fotó: atv.hu

Az a bizonyos szívószál, amiről már sokan leszoktak. / Fotó: atv.hu

Vujity Tvrtko elmondta, hogy neki szívügye a cigicsikkek okozta probléma. Ő az a személy, aki visszaadja a feladónak (eldobónak) a cigicsikket és így már sok érdekes helyzetbe keveredett, ahol a cigicsikk eldobója a legtöbb esetben elszégyellte magát.

Tavaly már sokan mellőzték a műanyag szívószálat, ami a globális műanyagellenes kampánynak is köszönhető. Reméljük a Cigicsikkmentes február is hamarosan révbe ér és sokan nem dobják már el a csikket.

Az ATV Start műsorában egy igazán fontos tény is elhangzott, miszerint minden fejben dől el. 

Rajtunk embereken múlik környezetünk megóvása, tisztaságának a sorsa.

A JÖN Alapítványunk bízik a szemléletformálás erejében, amivel kapcsolatban a hulladekvadasz.hu -n egész hónapban cigicsikkekről szóló szakértői és általános figyelemfelkeltő cikkeket jelentet meg.