Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Atv Start: elstartolt a Cigicsikkmentes február!

Atv Start: a cigicsikkek elképesztő mértékben szennyezik a környezetet. Balogh Judit és Vujity Tvrtko beszélgetett Szebenyi Péterrel a Cigicsikkmentes februárról.

A JÖN Alapítvány által meghirdetett és a dohányos lakosságnak szóló egész hónapos cigicsikk el nem dobásra felszólító kihívása volt a témája a ma reggeli műsornak.

Cigicsikkmentes jó reggelt kívánok a kedves nézőknek és természetesen nektek! Szebenyi Péter, a JÖN kuratóriumi elnöke így üdvözölte az ATV nézőit és a műsorvezetőket.

Balogh Judit, Vujity Tvrtko és Szebenyi Péter az ATV Start Cigicsikkmentes februárról szóló adásában. / Fotó: atv.hu

Balogh Judit, Vujity Tvrtko és Szebenyi Péter az ATV Start Cigicsikkmentes februárról szóló adásában. / Fotó: atv.hu

Na ez egyszerűen egy nagyszerű beköszönés volt, mert én ebbe az ötletbe egyszerűen beleszerettem – mondta el Vujity Tvrtko.

Balogh Judit felhívta a kedves nézők figyelmét a tavalyi globális műanyag szívószál elleni kampányra, amely azok környezetkárosító mivoltáról szólt és használatuk mellőzésére buzdított. Ezek után kiemelte, hogy a cigicsikkek sokkal, de sokkal károsabbak, mint a műanyag szívószálak. Továbbá a műsorban a probléma bemutatásán túl szó volt a megoldásról, alternatívákról is. Itt külön kiemelnénk, a zsebhamutartó fontosságát és annak végtelenül egyszerű használatát.

Az a bizonyos szívószál, amiről már sokan leszoktak. / Fotó: atv.hu

Az a bizonyos szívószál, amiről már sokan leszoktak. / Fotó: atv.hu

Vujity Tvrtko elmondta, hogy neki szívügye a cigicsikkek okozta probléma. Ő az a személy, aki visszaadja a feladónak (eldobónak) a cigicsikket és így már sok érdekes helyzetbe keveredett, ahol a cigicsikk eldobója a legtöbb esetben elszégyellte magát.

Tavaly már sokan mellőzték a műanyag szívószálat, ami a globális műanyagellenes kampánynak is köszönhető. Reméljük a Cigicsikkmentes február is hamarosan révbe ér és sokan nem dobják már el a csikket.

Az ATV Start műsorában egy igazán fontos tény is elhangzott, miszerint minden fejben dől el. 

Rajtunk embereken múlik környezetünk megóvása, tisztaságának a sorsa.

A JÖN Alapítványunk bízik a szemléletformálás erejében, amivel kapcsolatban a hulladekvadasz.hu -n egész hónapban cigicsikkekről szóló szakértői és általános figyelemfelkeltő cikkeket jelentet meg.