Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Nem dobom el! - Cigicsikkmentes február START! - Hulladekvadasz.hu

Nem dobom el! – Cigicsikkmentes február START!

Nem dobom el! avagy a Cigicsikkmentes február kihívás megkezdődött. 28 nap, amikor dohányosok egy része cigicsikkekkel a kezében fog rohangálni köztéri kukát keresve.

Az egész hónapos esemény alkalmával a cigicsikkek környezetkárosító hatására és azok el nem dobására hívja fel a figyelmet a JÖN.

Általános vélekedés az, hogy egy jó (vagy rossz) szokás beidegződéséhez közel egy hónapra van szükség. Emiatt is évről évre egyre népszerűbbek az ilyesfajta kihívások.

Jelen esetben a JÖN Alapítvány, a téli Füst-Öl, avagy az illegális hulladékégetés ROSSZ! kampánya elemeként hirdette meg a Cigicsikkmentes február kihívását, amelyben a dohányzók azon tömegeit szólítja meg, akik rendszeresen vagy alkalmanként eldobálják, elhagyják az elszívott cigarettájuk csikkjét.

A cigicsikkmentes február esemény az alábbi probléma-megoldási javaslatokból épül fel:

  • Cigicsikktartó tárolók, más néven zsebhamutartók népszerűsítése (nem üzleti célból).
    A cél az, hogy egy roppant praktikus és könnyen magunknál hordható tárolóval akár félmarkéknyi csikktől mentesíthetjük a környezetünket, ha gyűjtjük és nem eldobjuk.
  • Egyedi kukák, méghozzá cigicsikkszavazó kukák készítése és kihelyezése.
    A példa külföldről származik, ott sok esetben be is vált. Cél az, hogy olyan helyekre kerüljenek ki a kukák, ahol nagy mennyiségben találhatóak csikkek és a dohányos ne eldobja, hanem a kukánál csikkjével szavazzon.
  • Szemléletformáló cikkek a hulladekvadasz.hu -n.
    A cikkek segítségével bemutatjuk, hogy (olykor) milyen súlyos károkat lehet okozni a cigicsikkekkel. A cikkek a hulladekvadasz.hu cigicsikkmentes minirovatban olvashatóak.
  • Figyelemfelkeltő videók
    A hulladekvadasz.hu Facebook-oldalán, illetve Youtube csatornáján, a Hulladékvadász-on.
  • #nemdobomel #cigicsikkmentes hashtagek
    Mutasd be, légy büszke rá, hogy nem dobod el. Oszd meg a #nemdobomel #cigicsikkmentes hashtagekkel a közösségi médiában.
  • Cigicsikkmentes február plakátok
    Több igény is érkezett iskolákból, vendéglátói egységekből, hogy szeretnének kapni a februári kihívással kapcsolatban kitehető plakátot. A plakátok a galériában megtalálhatóak. Ezekből lehet igényelni vektoros, nyomtatóbarát verziókat.

Kérjük, ha tetszik a februári kihívás, és zavarnak az eldobált cigicsikkek, oszd meg az esemény részleteit közösségi oldalakon, barátaid és az ismerőseid körében, hogy minél többen tudjanak a cigicsikkek globális hulladékproblémájáról.

Eldobom vagy nem dobom el? – Minden fejben dől el!

You may also like...