Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Cigicsikkszavazó, hogy a csikk a kukába kerülJÖN

Cigicsikkszavazó kukák készítésével és azok kihelyezésével is szeretne úrrá lenni a mindent elborító, súlyosan környezetkárosító csikkáradaton a JÖN Alapítvány.

Itt a cél az, hogy a dohányost rávegyük játékos formában rávegyük arra, hogy a cigicsikket ne dobja el. A megoldás kulcsa egyedi “szavazó” kukák kihelyezése lehet, ahol a dohányos IGEN – NEM voks használatával a cigicsikket megfelelő helyre teszi válaszolván a kukánál feltett kérdésre:

Ki a jobb focista, Messi vagy Ronaldo? – vagy – Téged zavarnak az eldobált cigicsikkek? 

Egy eldobott cigicsikk akár 1000 liter tiszta vizet is képes beszennyezni. Arról nem is beszélve, hogy egyetlen egy cigicsikkben több ezer káros kémiai vegyület keletkezhet. – Erről bővebben itt. Az egyedi kukához hasonló módszer a zsebhamutartó, amiről már korábban beszámoltunk.

A szavazókukákat közterületekre (például buszmegálló) vagy olyan vendéglátói egységek közelébe érdemes kitenni, ahol tényleg sok az eldobált cigicsikk. Az ötlet külföldi példából JÖN, a JÖN Alapítvány Magyarországon is szeretné bevezetni, elterjeszteni a máshol bevált gyakorlatot.

A környezetvédelmi szervezet hamarosan bemutatja a cigicsikkszavazó első prototípusát. Ezzel kapcsolatban ide kattintva érdemes velük felvenni a kapcsolatot.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek