Cigicsikkszavazó, hogy a csikk a kukába kerülJÖN

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Cigicsikkszavazó kukák készítésével és azok kihelyezésével is szeretne úrrá lenni a mindent elborító, súlyosan környezetkárosító csikkáradaton a JÖN Alapítvány.

Itt a cél az, hogy a dohányost rávegyük játékos formában rávegyük arra, hogy a cigicsikket ne dobja el. A megoldás kulcsa egyedi “szavazó” kukák kihelyezése lehet, ahol a dohányos IGEN – NEM voks használatával a cigicsikket megfelelő helyre teszi válaszolván a kukánál feltett kérdésre:

Ki a jobb focista, Messi vagy Ronaldo? – vagy – Téged zavarnak az eldobált cigicsikkek? 

Egy eldobott cigicsikk akár 1000 liter tiszta vizet is képes beszennyezni. Arról nem is beszélve, hogy egyetlen egy cigicsikkben több ezer káros kémiai vegyület keletkezhet. – Erről bővebben itt. Az egyedi kukához hasonló módszer a zsebhamutartó, amiről már korábban beszámoltunk.

A szavazókukákat közterületekre (például buszmegálló) vagy olyan vendéglátói egységek közelébe érdemes kitenni, ahol tényleg sok az eldobált cigicsikk. Az ötlet külföldi példából JÖN, a JÖN Alapítvány Magyarországon is szeretné bevezetni, elterjeszteni a máshol bevált gyakorlatot.

A környezetvédelmi szervezet hamarosan bemutatja a cigicsikkszavazó első prototípusát. Ezzel kapcsolatban ide kattintva érdemes velük felvenni a kapcsolatot.

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: