Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Cigicsikkmentes Magyarország? Nagy frászt!

A cigicsikkmentes Magyarország valósága messzebb van, mint gondolnánk, avagy a szemetelősdi a cigarettacsikkek eldobásával kezdődik.

Évtizedes probléma, hogy az emberek szemetelnek. Ennek ellenére egyre többen vannak, akik már jobban odafigyelnek környezetük tisztaságára, de még nem elegen. Szemléletformáló kampányok ide vagy oda, ha a lakosság java része tesz a környezete tisztaságára.

Miért van az, ha szemetelő tettenéréséről számol be a média, felrobban a fél ország? Mindenki agyba-főbe osztogatja a tetten ért szemetelőt arccal, rendszámmal, gondolkodás nélkül, és természetesen mindez jogilag erősen megkérdőjelezhető.

A Hulladékvadász Youtube csatornájá rendszeres szereplők a szemetelők

Viszont ha valaki az utcán elpöcköli a cigicsikket, mindenki érdektelenül továbbhalad, figyelmen kívül hagyja. Sőt, sokan már elfogadottnak is tartják, mert nincs kuka, akkor mégis hova?!

A cigicsikkek eldobása több kulturális és erkölcsi kérdést is felvett.

Vajon a cigicsikk eldobása szemetelés? – szerk.

A Cigicsikkmentes február kihívás rámutatott arra, hogy az emberek hiányolják a közterületekről a hulladékgyűjtő edényeket, csikktartókat. Annak ellenére, hogy a megkérdezettek egy része képtelen 10 métert gyalogolni a legközelebbi kukához.

Csikk-hulladékgyűjtők, sőt alternatívák is léteznek a cigicsikkek el nem dobására.

A JÖN Alapítványunk egy egyszerű, ámde forradalmi találmánnyal, a zsebhamutartóval ismertette meg Magyarország lakosságának cigicsikk-eldobáló dohányosait. Bízva abban, hogy kapnak az alkalmon és zsebre vágják elszívott cigarettájuk maradványát. A kép tanulsága szerint sokan logisztikai problémák áldozatai lettek ismét, mert konkrétan a Cigicsikkmentes Budapest Februártól című plakát mellé dobálták elszívott csikkeket.

Cigicsikkmentes Magyarország? Nagy Frászt! Vérlázító ez a látvány.

Cigicsikkmentes Magyarország? Nagy Frászt! Vérlázító ez a látvány.

A képet egyik kedves olvasónktól kaptuk, Budapest, Árpád-híd pesti oldaláról, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Teve utcai központjának a tőszomszédságából. Egy tipikus tömegközlekedési helyszín, ahol évről évre ezerszámra gyűlik a szétdobált, mérgező cigicsikk.

Mikor JÖN el a Cigicsikkmentes Magyarország világa?

Remélhetőleg minél hamarabb, hiszen az Európa Parlament által most elfogadott és a tervek szerint 2021-től életbe lépő strasburgi döntés szerint a dohányiparnak a jövőben viselnie kellene a cigarettacsikkek begyűjtésének, elszállításának és kezelésének költségeit.

A JÖN Alapítvány a cigicsikkek eldobása ellen!

A Cigicsikkmentes február kihívás országos sikere kapcsán a környezetvédelmi szervezetünk továbbra is rendszeresen foglalkozik a cigicsikk eldobásának a problémájával.

A részletekhez kattints a képre. Köszönjük!

A részletekhez kattints a képre. Köszönjük!

A szemetszedes.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot! című társhonlapunkon Cigicsikkszedő versenyeket lehet szervezni. A JÖN első alkalommal a Főváros budai rakpartján fog ilyen eseményt szervezni. Csatlakozni ide kattintva lehet.

Budapest után jöhet a Cigicsikkmentes Magyarország? A JÖN Alapítványunk nem fog múlni.

Budapest után jöhet a Cigicsikkmentes Magyarország? A JÖN Alapítványunk nem fog múlni.

Az, hogy mikor lesz Cigicsikkmentes Magyarország? Még nem tudjuk, de a JÖN Alapítványunkkal karöltve teszünk azért, hogy egy tisztább és cigicsikkmentesebb országban élhessünk.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek