Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Cigicsikkmentes Magyarország? Nagy frászt! - Hulladekvadasz.hu

Cigicsikkmentes Magyarország? Nagy frászt!

A cigicsikkmentes Magyarország valósága messzebb van, mint gondolnánk, avagy a szemetelősdi a cigarettacsikkek eldobásával kezdődik.

Évtizedes probléma, hogy az emberek szemetelnek. Ennek ellenére egyre többen vannak, akik már jobban odafigyelnek környezetük tisztaságára, de még nem elegen. Szemléletformáló kampányok ide vagy oda, ha a lakosság java része tesz a környezete tisztaságára.

Csatlakozz 2020-ban is a

Cigicsikkmentes kihíváshoz!

 Miért van az, ha szemetelő tettenéréséről számol be a média, felrobban a fél ország? Mindenki agyba-főbe osztogatja a tetten ért szemetelőt arccal, rendszámmal, gondolkodás nélkül, és természetesen mindez jogilag erősen megkérdőjelezhető.

A Hulladékvadász Youtube csatornájá rendszeres szereplők a szemetelők

Viszont ha valaki az utcán elpöcköli a cigicsikket, mindenki érdektelenül továbbhalad, figyelmen kívül hagyja. Sőt, sokan már elfogadottnak is tartják, mert nincs kuka, akkor mégis hova?!

A cigicsikkek eldobása több kulturális és erkölcsi kérdést is felvett.

Vajon a cigicsikk eldobása szemetelés? – szerk.

A Cigicsikkmentes február kihívás rámutatott arra, hogy az emberek hiányolják a közterületekről a hulladékgyűjtő edényeket, csikktartókat. Annak ellenére, hogy a megkérdezettek egy része képtelen 10 métert gyalogolni a legközelebbi kukához.

Csikk-hulladékgyűjtők, sőt alternatívák is léteznek a cigicsikkek el nem dobására.

A JÖN Alapítványunk egy egyszerű, ámde forradalmi találmánnyal, a zsebhamutartóval ismertette meg Magyarország lakosságának cigicsikk-eldobáló dohányosait. Bízva abban, hogy kapnak az alkalmon és zsebre vágják elszívott cigarettájuk maradványát. A kép tanulsága szerint sokan logisztikai problémák áldozatai lettek ismét, mert konkrétan a Cigicsikkmentes Budapest Februártól című plakát mellé dobálták elszívott csikkeket.

Cigicsikkmentes Magyarország? Nagy Frászt! Vérlázító ez a látvány.

Cigicsikkmentes Magyarország? Nagy Frászt! Vérlázító ez a látvány.

A képet egyik kedves olvasónktól kaptuk, Budapest, Árpád-híd pesti oldaláról, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Teve utcai központjának a tőszomszédságából. Egy tipikus tömegközlekedési helyszín, ahol évről évre ezerszámra gyűlik a szétdobált, mérgező cigicsikk.

Mikor JÖN el a Cigicsikkmentes Magyarország világa?

Remélhetőleg minél hamarabb, hiszen az Európa Parlament által most elfogadott és a tervek szerint 2021-től életbe lépő strasburgi döntés szerint a dohányiparnak a jövőben viselnie kellene a cigarettacsikkek begyűjtésének, elszállításának és kezelésének költségeit.

A JÖN Alapítvány a cigicsikkek eldobása ellen!

A Cigicsikkmentes február kihívás országos sikere kapcsán a környezetvédelmi szervezetünk továbbra is rendszeresen foglalkozik a cigicsikk eldobásának a problémájával.

A részletekhez kattints a képre. Köszönjük!

A részletekhez kattints a képre. Köszönjük!

A szemetszedes.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot! című társhonlapunkon Cigicsikkszedő versenyeket lehet szervezni. A JÖN első alkalommal a Főváros budai rakpartján fog ilyen eseményt szervezni. Csatlakozni ide kattintva lehet.

Budapest után jöhet a Cigicsikkmentes Magyarország? A JÖN Alapítványunk nem fog múlni.

Budapest után jöhet a Cigicsikkmentes Magyarország? A JÖN Alapítványunk nem fog múlni.

Az, hogy mikor lesz Cigicsikkmentes Magyarország? Még nem tudjuk, de a JÖN Alapítványunkkal karöltve teszünk azért, hogy egy tisztább és cigicsikkmentesebb országban élhessünk.

További részletek a JÖN Alapítvány Cigicsikkmentes Magyarország programjában.

You may also like...